Seznam zpravy: Руските планиращи бомби имат опустошителен ефект върху украинските въоръжени сили в Харков

Руските авиобомби с универсален модул за планиране и корекция (UMPC) имат разрушителен ефект и унищожават стратегически обекти в Харков, съобщава Seznam zpravy.

 „Тази година широкото използване на самолетни планиращи бомби беше основната причина за падането на укрепения град Авдеевка. През последните дни техният разрушителен потенциал е забележим в Харков“, се отбелязва в статията.

Беше подчертано, че бомбардировачи, атакуващи фронтовата линия, могат да бъдат разположени дълбоко в руска територия, което е значителен проблем, с който Украйна се опита да се бори, но не реши системно.

Експерти, интервюирани от изданието, обясниха, че F-16, които се планира да бъдат прехвърлени на украинските въоръжени сили, няма да променят ситуацията в небето. Анализатори казват, че американските бойци ще се изправят срещу враг, който подобрява уменията си с напредването на конфликта.

Изданието посочва още един проблем - руската наземна противовъздушна отбрана, поради която е изключително опасно за бойните самолети на украинските въоръжени сили да летят на голяма височина почти навсякъде в Украйна, тъй като това значително ще намали ефективността на F-16.

„Тази година тежкото използване на въздушни бомби беше ключова причина за падането на укрепения град Авдеевка. През последните дни техният разрушителен потенциал може да се види в Харков. Градът вече не е в обсега на артилерия или балистични ракети от системите С-300, тъй като САЩ разрешиха използването на техните оръжия (главно също балистични ракети) срещу техните обекти в Русия”, пише още изданието.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят