Слабото тяло вече не е на мода

Балансираното хранене и тренировките са ключът към отслабването

Евгения Джаферович е професионален гримьор, бивша плувкиня, участничка в Survivor, съпруга и майка на две деца. Специално за вас тя ще дава полезни съвети за грим, красота, хранене, тренировки и семеен живот.

Kато бивш професионален спортист, през годините съм се натъквала на всякакви диети и режими, които обещават перфектна фигура за отрицателно време. Самата аз съм се подлагала на по-строги хранителни режими, но само след ражданията ми. Тъй като по време на бременностите не съм се ограничавала от нищо, след това се наложи да се храня по-стриктно. Независимо дали една жена иска да отслабне след раждане или просто е натрупала излишни килограми, от голямо значение е какво прави след приключването на режима или диетата. Именно затова твърдя, че временното ограничване води до временни резултати.

За една красива и поддържана фигура, е необходимо да се храним пълноценно и да тренираме редовно, но понякога може да се възползваме от малко помощ, както аз в момента разчитам на продуктите на Елансил по пътя към по-хубавото тяло за лятото. Наскоро от френската марка, която е пионер в борбата с килограмите, изработиха и таблетки, които ни помагат за по-добро балансирано хранене.

 

Beauty съвет

Не оставайте гладни

Ключът към балансираното хранене е именно това - да не оставаме гладни. В най-добрия случай е препоръчително в менюто ни всеки ден да присъстват храни, богати на витамини, например зеленчуците и плодовете. Но не винаги намираме време да се храним пълноценно, затова е важно постоянно да имаме нещо под ръка. Един пакет сурови ядки са идеалният снак, който ще ни залъже глада, макар и временно. Друга опция са смутитата, които се предлагат почти навсякъде, а и с тях може да си набавим всички необходими витамини и минерали, и освен това са много питателни.

Разбира се, здравословното хранене е най-големият фактор, ако искате да отслабнете, но разчитайки само на него няма как да постигнете желаната фигура, нито ще се чувствате добре. Загубата на килограми не означава задължително, че ще изглеждате добре. Слабото тяло, за щастие, отдавна не е на мода. Здравото и тренирано тяло, от друга страна, е далеч по-правилната формула за постигане на добра форма.

 

Beauty грешка

Вредната храна не трябва да се забранява

Нито едно лишение от храна няма да ни накара да спрем да я искаме. Това правило важи и за всички останали аспекти от живота ни, просто така сме устроени. Ако си забраним нещо или ни го забранят, започваме да го искаме повече. Това наблюдавам и при децата ми. Давам им вредни храни, но винаги контролирам количеството. Забраната води до още по-голямо желание. Както казват - “Единственият начин да се отървеш от изкушението е да му се отдадеш”, а аз ще добавя - в разумни граници.

Паралелно с това, не съм привърженик и на супер строгите диети - те ни изнервят, разстройват стомасите ни и имат йо-йо ефект. Тези диети не променят режима ни на хранене. След като приключат и когато се върнем към обичайните храни или сме твърде заети, много често посягаме на висококалорични храни, които провалят положените досега усилия. Точно там се раждат проблемите и затова не диетите, а балансираният и пълноценен хранителен режим води до постигане и поддържане на добрата форма.

 

Топ тенденция

Изграждане на хранителни навици

В момента има много диети на мода, но аз не вярвам в този стрес за организма ни. Ако диетата е наложена от доктор и тя е заради здравословен проблем - подкрепям. Всякакви други диети, които ние някъде прочитаме, споделяме и започваме да следваме, за мен са много рискови. Не диетата, а изграждането на добри хранителни навици ще ни бъдат много по-полезни в борбата с килограмите, било то за отслабване или за поддържане на теглото.

Един от начините да изградите такива навици у себе си, е да включите повече от сезонните плодове и зеленчуци в менюто си. Те не само че са винаги на разположение в супермаркетите и магазините, но и всеки сезон ще може да се възползвате от богато разнообразие, като по този начин няма да ви писват или да свиквате с тях. Така например през пролетта (и лятото, разбира се) най-вкусната вечеря за мен е истински розов домат, краставица, пресен лук и сирене – нещо много просто за приготвяне, което обаче ще ви засити и ще даде на организма ви необходимите витамини и минерали.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл