Соларни лампи и соларни камери - как да изберем?

Соларните устройства са прекрасен вариант за пространства, имоти или къщи, които нямат достъп до електричество или са далеч от захранването. Един от големите плюсове на този тип устройства е, че са напълно независимо и екосъобразни, защото използват слънчевата светлина, която е възобновяем източник на енергия, за да заредят батериите си. 

Как работи соларната лампа и защо да я изберем?

Работата на соларната лампа се състои в това, че основният елемент им са фотоволтаичните клетки, които преобразуват слънчевата енергия в електричество. Слънчевите лъчи достигат до повърхността на панела и подходящата апаратура ги преобразува в електричество, което зарежда батериите, с които е снабдена лампата. Батериите позволяват напълно автономно, независимо от свързването на допълнителен източник на енергия, функционирането на такава соларна лампа.

Колко дълго издържа соларната лампа?

Дължината на светлината на соларната лампа зависи от два ключови елемента. Разбира се, важен е капацитетът на вградената батерия. Колкото повече капацитет има, толкова по-дълго дадена лампа ще може да функционира, без да се зарежда със слънчева енергия. Вторият елемент, влияещ върху работното време на лампата, е самият източник на светлина и неговата консумация на енергия. Съвременната LED технология прави LED източниците на светлина много икономични решения, тъй като LED диодите имат ниска консумация на електричество, като същевременно излъчват достатъчно силна светлина.

Когато планираме закупуването на соларна лампа и искаме тя да работи възможно най-дълго вечер и през нощта, трябва да вземем предвид мощността на лампата и капацитета на батерията, която има. Съвременните LED соларни лампи могат да работят до няколко дни без подходяща слънчева светлина, при условие че батериите са напълно заредени предварително. Такава висока функционалност означава, че например соларните улични лампи са изключително икономично, ефективно и безопасно решение.

Как работи соларната камера за видеонаблюдение?

Соларните камери за видеонаблюдение или камерите за видеонаблюдение със слънчеви панели използват соларен панел, за да се захранват и не изискват източник на електричество или кабели. Използвайки слънчева енергия, можете да се възползвате максимално от природните ресурси, за да зареждате и експлоатирате системи за видеонаблюдение с видеонаблюдение, без абонаментни такси или месечни такси. Обикновено самостоятелна безжична система за слънчеви охранителни камери се продава в комплекти, включително слънчев панел и акумулаторна слънчева камера за видеонаблюдение.

Предимства на соларните камери

1. Лесна настройка и поставянеСоларните безжични камери за видеонаблюдение се настройват и инсталират бързо където поискате защото не зависят от разположението на кабели или захранване. Най-хубавото от всичко е, че можете лесно да преместите соларните си камери за видеонаблюдение, от един обект на друг ако ги използвате временно.

2. Нисковъглероден отпечатък върху околната средаЗахранвани от възобновяема слънчева светлина, камерите за видеонаблюдение със слънчева енергия няма да навредят на околната среда и да създадат отпадъци.

3. Слънчевите камери осигуряват дневно и нощно наблюдениеКакто е обяснено по-горе, безжичните камери за видеонаблюдение могат да се захранват от акумулаторни батерии през нощта, когато няма слънчева светлина. В допълнение, соларните камери, които работят чрез WiFi връзка имат сензори, способни да доставят ярко цветно нощно виждане, което е голямо предимство пред останалите камери.

4. Соларните камери имат дълъг живот - Повечето производители на слънчеви панели предлагат стандартна 25-годишна гаранция, което означава, че слънчевият панел на защитната камера все още може да произвежда до 80% от мощността си след 25 години и също така е с ниска поддръжка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии