Стоичков главен лектор в Будапеща

Будапеща- Христо Стоичков беше главният лектор на традиционния футболен форум в Будапеща. Кавалерът на “Златната топка” говори за развитието на футбола и новите тенденции.

“В Унгария имам много приятели и винаги ми е било приятно да идвам тук - започна Камата пред голямата аудитория на стадион “Групама арена”, дом на местната гордост “Ференцварош”. - Вашата страна показва как може навсякъде да има страхотни стадиони.”

Стоичков разказа за работата си с Йохан Кройф и какво е да си част от дриймтима на “Барселона”. Най-емоционалната част беше за участието на България на световното първенство в САЩ. Водещите сравниха Стоичков с Ласло Кубала, унгарска легенда на “Барса” от преди времето на българската мегазвезда. А Камата веднага върна жеста, разказвайки с подробности и за други славни унгарци.

“След първите ми няколко мача Кубала дойде при мен и ме прегърна - продължи Стоичков. -  Пожела ми да вкарам още повече голове. Знаеше колко е трудно за момче от соцблока да пробие. Във футбола успехът е 99 процента труд и 1 процент талант!”

Веднага след форума Стоичков се премести на “ Пускаш Арена”. Там беше и първото студио за финала в Лига Европа между “Севиля” и “Рома”. Лекцията на Камата продължи точно едно футболно полувреме и завърши с бурни аплодисменти в залата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ