Стоилов: Искам победа в редовното време, време е за спокоен финал

БУЛФОТО

 Старши треньорът на "Левски" Станимир Стоилов даде да се разбере, че продължения не влизат в плановете му за финала с ЦСКА. Опитният специалист иска тимът му да реши всичко в редовното време и именно върху това се основават принципите му във футбола. Стоилов подчерта, че единственият проблем в състава е свързан с Георги Миланов, който има лека травма.

"Георги имаше проблеми в петък. Надявам се всичко да е нормално. Като настроение и амбиция сме в най-добрия си момент, остава да изиграем мача както подобава. Ако Георги не може да вземе участие, това променя нашата идея и планове, но се надявам да не се стига дотам. Той е от най-опитните. Рано или късно този отбор на "Левски" трябва да започне да пелечи важни мачове като този. Те направиха дотук доста, сами обърнаха ситуацията. Още преди месеца казах, че класиране за Европа ще е с цената на мини-шампионска титла."

На въпрос дали допуска двубоят да продължи 120 минути, Стоилов обяви: "Предпочитам да приключи всичко в редовното време. Не искам да причинявам това на феновете ни. Време е за един спокоен финал."

"Предполагам, че има по-голямо напрежение, защото знаят, че отговорността е много голяма. Те имат възможност да обърнат историята, въпреки че тимът стартира от тежка ситуация, но с победите върнаха ентусиазма и феновете, а също и изискванията към тях самите. Те знаят, че утре се чака победа от тях."

"Пардю е достатъчно известно име, а освен това има сериозен опит. Подхождаме с уважение към съперника, но ако играем така, както можем, вярвам, че ще спечелим. Вече ако са по-добри от нас и спечелят, това е част от футбола. Не смятам, че Пардю навлиза неподгготвен в ЦСКА, той е тук от 2 години и познава обстановката, вероятно е участвал и в селекцията."

"Селекцията не зависи от крайния резултат утре. Победа и класиране за Европа ще ни донесе финансови приходи, които да използваме, за да погасяваме задълженията си."

"Печелил съм доста пъти купата, а и важни мачове, мога да подскажа на футболистите и да им дам знания, но всичко зависи от тях. Нашата роля е до тъч линията, след това са те. Основният силен коз на "Левски" ще бъдат футболистите и как ще изглеждат като колектив."

"Когато играеш пред толкова много привърженици винаги си под напрежение. Ние нямаме такова притеснение, тъй като свикнахме."

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ