Стоилов поиска помощ от държавата за "Левски" и ЦСКА

БУЛФОТО

Станимир Стоилов, старши треньорът на "Левски", призова държавата да помогне както на "сините", така и на големия съперник ЦСКА. Думите на наставника бяха в отговор на излезналата по-рано през деня декларация на сайта на клуба, насочена към двама от депутатите.

"Една държава трябва да се обърне с лице към спорт №1 - обясни Стоилов на брифинг преди мача с "Царско село" от Първа лига. - Както се помагаше за строителство на бази и ДЮШ, така трябва да се помогне и на клубовете, сред които и на нас. Държавата трябва да строи бази на отборите. Такива индивидуални консултациийки не ги приемам. Адмирирам помощта към отборите, но трябва да се обърне внимание и на нас, и на ЦСКА. Клубовете нямат възможност да направят подобни вложения. В следващия момент не знам на кого и какво не са помагали, но не и на футбола. Трябва да е поравно на всички. Надявам се да има по-широка консултация, но не празни приказки, а държавата да прострои стадиони на живот и смърт, поне по един на година в 3-4 града."

В същото време Стоилов отказа да коментира решението на "царете" да не допусне публика за двубоя в сряда от междинния кръг. "Знаете, казах отдавна, че ще запазя толерантно отношение към всички клубове, затова не желая да коментирам казуси, свързани с други отбори. За мен винаги е важно да има публика, това ми е мнението."

Двубоят в сряда пропуска със сигурност Георги Миланов, останалите със здравословни проблеми ще бъдат на линия за визитата.

"Добре познавам "Царско село". Винаги се опитва да играе футбол, играта му и стила не отговоря на точковия актив. С треньор като Любо Пенев отборът им ще се опитва да играе футбол. Дано и ние отговорим по същия начин."

На въпрос дали отборът е в състояние да изиграе 3 поредни силни мача до края на годината и да спечели 9 точки, бившият селекционер обясни: "Факт е, че нямаме постоянство в играта, виждам го. Целта е да играем и да печелим. Най-малкото да не отстъпваме от стила, който ни приляга. Има неувереност в играта с топка. Не можем да си позволим да не играем уверено и да не доминираме. Това, че играем през 3 дни, не трябва да е оправдание. Мисля, че имаме достатъчен брой играчи, не се оплакваме от липса на такива, колкото и да са, ще се справят. Нека и те самите да са подложени на напрежение, защото така се израства."

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ