Стоилов: Твърде лесно допускахме голове

ПФК "Левски"

Станимир Стоилов, старши треньорът на "Левски", призна, че е изключително доволен от проведения едномесечен лагер в Дубай. "Сините" се завърнаха в София, където ще продължат подготовката си за втория дял на шампионата. Опитният специалист все пак призна, че след промяната на контролите, нивото на съперниците е паднало.

"Контузията на Жереми Петрис ни остави с човек по-малко, но други малки липси, които имахме в тренировките, ги преодоляхме - обясни Стоилов. - Нямаме причина, по която да сме недоволни. Напредваме в някои компоненти, най-вече в увереността при контрола на топката. Но все още ни трябва по-голямо самочувствие пред гола. Естествено да бъдем по-безупречни в защита, защото допуснахме голове, когато противникът нямаше толкова шансове. Най-важното ще е амбицията и характерът на футболистите." 

"Малко падна класата на съперниците. Други проблеми нямаше. Естествено, че ни притеснява исканата неустойка. Ние също имаме да искаме неустойки. Ще го решим по най-добрия начин за клуба", продължи той по отношение на проведените контроли. 

На въпрос дали би провел отново подготовка в Дубай, той бе категоричен: "Ако зависи от мен, няма да мисля в бъдеще да променям тази дестинация. Говори се толкова, защото цените, които се дават, а те са едни и същи, а терените и условията са два пъти по-добри. "Левски" тънеше в лукс за работа, хотели по-добри има и в Турция, но като условия смятам, че това е място, на което, който и да е отбор да отиде да се готви, ще бъде добре".

"Сменят се полека-лека приоритети. Сега приоритет е да се изгради отбор, щом е взето това решение, значи може да имаме надежда, че вървим към по-добри времена. Виждате сами какви драстична разлика има с интереса към нашите играчи - това показва добрата ни работа. От много години не е имало интерес за наши играчи на такива цени. Надяваме се, че от лятото ще можем да надграждаме и трябва да запазим най-добрите си играчи. В началото на първенството ще е важно играчите да прояват характер и воля. Друго, което е, там играхме на перфектни терени, а тук условията са други особено първият месец и половина."

"Имаме бюджет, който стриктно спазваме. На този етап е важно всички да са здрави. От тук нататък, ако "Левски" надгражда, трябва да добавя повече класа. Ако имаме по-добри финансови възможности, клубът трябва да търси играчи, които да правят разликата. Най-силните отбори си позволяват всякакви видове трансфери, а ние продължаваме да мислим за съществуването на клуба. Но пак казвам човек каквото си направи, никой друг не може да му го направи. Ние се доведохме през годините до тук, сега ние ще трябва да изтърпим всичката мъка, за да вървим напред", каза още Мъри. 

"Не съм запознат точно с документите за лиценза. В момента успяваме да си плащаме заплатите на футболисти и персонала редовно."

"Моята позиция не се различава коренно от позицията на клуба. Георги Иванов е легенда и такъв ще си остане, никой не може да го свали от пиедестала, но друг е въпросът - в нашия клуб също има играчи от така наречените "с друг цвят на кожата", завърши Стоилов. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ