Стоянов пред завръщане в Европа след 4 години

Владислав Стоянов е пред завръщане в евротурнирите, където не е играл от 4 години. Стражът или възстановения от травма Ренан ще заменят Пламен Илиев под рамката на „орлите“ за визитата на „Антверп“ от Лига Европа. Българският национал не попадна в групата на „зелените“, както и контузеният Сисиньо. За последно Стоянов игра в мач от Европа през сезон 2016/17 в групите на Шампионска лига. Опитният страж пази при равенството 2:2 с ПСЖ. Месеци по-късно той получи тежка контузия на коляното, която се усложни и го извади от игра за близо 1000 дни.

В Белгия родният шампион ще търси първи точки, след като до момента записа четири поражения и вече е аут от битката за елиминационната фаза.

"Надяваме се най-после да успеем да постигнем победа, тъй като нашият отбор не е свикнал да завършва участието си в Европа без точки, без победа – обяви наставникът Станислав Генчев. – Сигурен съм, че утре ще се представим доста по-добре. Хубаво е, че Алекс Сантана се завърна в отбора, но за съжаление Сисиньо все още не е готов за игра.“

Доманиките от „Антверп“ ще преследват задължителна победа, която може да ги прати на 1/16-финал. Тимът на наставника Иван Леко записа само едно поражение до момента -  0:1 от ЛАСК.

Коментари

Задължително поле