Стоянович критичен: Късмет е, че не загубихме

БУЛФОТО

Наставникът на "Левски" Славиша Стоянович остана разочарован от видяното в мача с "Ботев" (Пд), завършил 2:2 на стадион "Георги Аспарухов". Опитният специалист призна, че тимът му е имал късмет и точката е максималното, което "сините" са заслужавали в двубоя от 20 кръг. 

"Не знам откъде да почна, защото има много неща, които искам да кажа. Не играхме отговорно, визирам 3-4 играча, може и повече. Не става така - дискомуникация, дезориентация. Ако трябва да бъда честен, имахме късмет, че не загубихме. Имахме някакви положения, но не толкова чисти, колкото тези на "Ботев". Трябва да съм внимателен, за да не кажа нещо, което не трябва, но не заслужавахме повече от точка и то с късмет. Не знам честно казано на какво се дължаха грешките ни в отбрана. Грешахме чисти пасове, първо докосване. Като не си спокоен в защита, като не си бетон, идва страхът. Не бяхме спокойни, нямаше кой да успокои играта и футболистите, трябваше ние от скамейката да говорим и подсказваме през всички 90 минути. Знаех и преди мача, че ще бъде трудно, защото "Ботев" има бързи и технични играчи. Нямахме отговор на Атанас Илиев, но не заради головете, а защото не му отнехме една топка. Закъснявахме във всяко естество."

Стоянович призна, че е излишно да се правят сравнения с мачовете по време на подготовката и официалните: "Време е да спрем да говорим за периода на подготовка и сега. Това, което играем в момента, е огледало на състоянието ни. Ако искаш да играеш за "Левски", трябва да си готов на напрежение, преса. Днес беше пълен диспаланс - от защита до атака. Като домино ефект..."

Бившият селекционер на Латвия и Словения разкри, че проблемът на Драган Михайлович е мускулен, Файсал Рерас има болки в адуктора, а Патрик-Габриел Галчев е с контузия в глезена и коментира състоянието на останалите с травми.

"Не само Цоневи, но и Матео Стаматов е в Барселона. Заедно с Андриан Краев са общо четирима, всеки един от които ни липсва. Цоневи са с тежки контузия и не искат да бързат, аз също. Започнаха с тичане и топка, но реално можем да ги видим на терена най-рано през месец май, което ще е добре. Това е реалността. За Краев вече не знам какво да кажа. Започна да тича, а след това пак усети болка. Не съм доктор и не знам какво да кажа, но откакто аз съм тук той е контузен и не се знае какво му е. Това са четири месеца, има някакво леко посдобрение, но като не е на терена за мен е същото."

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ