Светослав Вуцов: За нищо на света не предавам "Славия"

Светослав Вуцов спечели две награди на церемонията „Футболист на годината“. Той беше избран за най-добър вратар в българското първенство и за най-прогресиращ млад играч.  Роденият на 9 юли 2002 година голям талант даде интервю пред БЛИЦ.

-Честити награди, Светльо! Очакваше ли да спечелиш?

-Не. Изобщо не предполагах, че аз ще бъда първи. Но съм доволен, че трудът, който полагам ежедневно, беше възнаграден.

-Ако ти трябваше да избираш, кои вратари щеше да посочиш в тройката?
-Хм… Интересно. Бих поставил на първо място Георги Георгиев, след това - себе си, а за третия избор доста се колебая… Георгиев имаше доста силна година, но заради контузия не успя да играе в последните месеци на календарната 2021 година в Черно море.

-Кои са главните „виновници“ за наградите, които получи?
-На първо място това е моят личен треньор в Славия Радостин Станев, който е винаги до мен. Както и Гошо Петков. Извън клуба това е моето семейство и моите приятели. На всички тях посвещавам наградата. Посвещавам я и на моя дядо Иван Вуцов. Преди дни се навършиха три години, откакто той почина. Знаете, че го уважавах и ще го уважавам винаги, защото е име и фактор в родния футбол и защото ми е давал съвети.

-Като каза за семейството, вървят някакви слухове за отношенията ти с баща ти Велислав Вуцов…-Ами ти каза - слухове. Това са буквално слухове. Глупости на търкалета. Баща ми веднага ми звънна, за да ми честити.

-Как върви подготовката ви в Турция?
-Перфектно. Нашият президент Венцеслав Стефанов ни е осигурил перфектните условия – супер хотел, отлични терени…

-Къде ще финишира Славия през пролетта?
-Надявам се - на по-високите места в класирането. Градим отличен колектив и добър състав и вярвам, че ще успеем. В Славия всичко е на ниво, организацията е чудесна.

-Преди година май взе шофьорска книжка?
-Да, така е...

-Каква кола караш в момента и мечтаеш ли за нещо по-мощно?
-Шофирам Ауди А3. Категорично обаче не бленувам за по-мощна, по-скъпа и по-яка кола. Други са ми мислите на мен. Не са насочени към автомобилите.

-Към успехите на терена и към гаджетата, вероятно…
- (Смее се). Нещо такова.

-Гадже имаш ли си?
-Не, все още нямам.

-А интерес към теб има ли?
(Смее се). Има. Да. Има огромен интерес… от жени. Наистина. Но е нормално. Аз съм млад човек, необвързан, свободен агент. Лошо няма.

-А от други клубове има ли интерес?
-Нищо не знам. Честно. Колкото и тривиално да звучи – попитайте шефа Венци Стефанов.

-Следиш ли ЦСКА?
-Следя мачовете на всички отбори, когато ми остане време. Аз обичам да гледам български футбол. И когато ми се отдаде възможност, наблюдавам по телевизията двубоите от родния елит.

-Ако напролет мачът Славия – ЦСКА е ключов за титлата на „червените“ и е отсъдена дузпа за тях, ще я пуснеш ли?
- Ааа, моля, моля, без такива провокации заради симпатиите ми към ЦСКА. Никога и за нищо на света! Аз съм в Славия, аз съм част от Славия. Тук ми подадоха ръка, тук се развивам. Славия не предавам за нищо на света!

-И за финал - с нова прическа си?
-По-скоро с нов цвят на косата съм... Малка промяна. Нещо средно между златисто и бяло. Златото си е злато, а бялото е цветът на Славия. 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт