Telehouse: Как работи интернет, докато си гледате бизнеса

Основана през 2007 г., българската компания Telehouse е ключов високотехнологичен играч, който предоставя модерни услуги за пренос на данни на телекомуникационни и други бизнес клиенти. Компанията работи предимно в България и си е завоювала репутация на отличник в предоставянето на услуги за пренос на данни. Ключов за дейността на Telehouse е международният център за колокация Telepoint, който е лидер в областта на колокационните услуги (отдаване под наем на пространство за сървъри). Telepoint разполага с три модерни, неутрални и напълно резервирани центрове за данни от най-висок клас в градовете София и Монтана. Тази стабилна инфраструктура е солидна основа за ангажимента на Telehouse да предоставя най-съвременните услуги за свързаност на своите клиенти.

Широк спектър услуги

Компанията предоставя пълен набор от решения за пренос на данни на корпоративни клиенти, на местни и международни телекомуникационни оператори. Сред предлаганите решения са линии под наем (SDH/PDH - високоскоростни връзки за пренос на данни), DWDM Lambda (ефективно използване на оптични мрежи), IP VPN (сигурни интернет връзки за бизнеса), Dark Fiber (DF - неизползвани оптични влакна), IP услуги (базирани на интернет протокол), както и MAN (Metropolitan Area Network - мрежа, свързваща множество локации в рамките на един град), в повече от 30 български града и населени места.


Нека споменем няколко числа, които красноречиво илюстрират възможностите на Telehouse. Компанията разполага с надеждна Nx100G (т.е. с капацитет 100 Gbps) опорна мрежа, която осигурява интернет свързаност и “пиъринг”(директна връзка между мрежи) към общо над 580 мрежи. Компанията обработва 7Tbps (терабайта в секунда) трафик в 95 точки на присъствие (PoP - точки, в които може да се свързват мрежите) в 15 големи града на 7 държави. Извън терминологията, казаното дотук означава, че Telehouse е сред компаниите, които осигуряват гръбнака на “мрежата на мрежите”, която наричаме ”интернет".

Надеждност и ноу-хау

Като доставчик на услуги, компанията подсигурява бизнеса на клиентите си във всякакви ситуации. Telehouse “заковава” гарантирано ниво на наличност, достъпност, надеждност и качество на услугите 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата и 365 дни в годината (99,95% наличност годишно) чрез своя център за мрежови операции. Компанията е сертифицирана по изискванията на ISO 9001:2015 (за управление на качеството) и ISO 27001:2013 (за управление на сигурността).


Спечелено доверие

Telehouse предоставя и специализирани консултантски услуги на оператори, които планират нововъведения в своята мрежа, ИТ инфраструктура и продуктово портфолио и се нуждаят от определен ноу-хау капацитет за внедряване. Това включва цялостно управление и изпълнение на нови start-up проекти. Широкият спектър позволяват на Telehouse да има в актива си широк арсенал услуги, многобройни успешно завършени проекти и натрупан богат опит. Това позволява на компанията успешно да се адаптира към специфичните нужди на своите клиенти. А резултатът от всичко това е, че Telehouse е един от най-предпочитаните партньори за изпълнение на сложни проекти. Дългогодишната история включва проекти в областта на колокацията, проектиране на опорни мрежи, информационни системи, обучение на персонала и др.

Активно лидерство

Telehouse редовно участва в специализирани тематични събития и конференции, като "Дни на пиъринга 2023" (Peering Days 2023) - Миналогодишното издание на най-голямата конференция за пиъринг в Централна и Източна Европа, която се проведе в София от 28 до 30 март 2023 г. “Мрежов пиъринг” е свързването на две или повече компютърни мрежи за директен обмен на трафик между тях, без да се преминава през междинни мрежи или доставчици на услуги. Пиърингът е важен елемент от глобалната интернет инфраструктура, който улеснява достъпа до онлайн услуги и информация за бизнеса и потребителите. Той осигурява по-ефективно маршрутизиране на интернет трафика, което оптимизира неговото движение, и в крайна сметка намалява разходите и подобрява работата на интернет.


Неотдавна Telepoint (неразделна част от мрежата на Telehouse), отбеляза значителен успех, като стана първият център за данни в България, сертифициран по PCI DSS v.4.0. Това постижение отразява стремежа на Telehouse да изпреварва развитието на технологиите и заплахите за сигурността, като затвърждава позицията си на технологичен лидер в тази област.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии