The Guardian: В новия пакет от санкции срещу Русия е синът на Дмитрий Медведев и роднина на Владимир Путин

Дмитрий Медведев

Европейската комисия предлага 12-и кръг от санкции срещу Москва, включително ограничения за десетки лица, включително синът на бившия президент Дмитрий Медведев и роднина на Владимир Путин, съобщава The Guardian, позовавайки се на документ, до който е имал достъп.

Сред 47-те лица, които комисията иска да бъдат добавени към съществуващите списъци със санкции, е братовчедката на Путин Анна Цивилева, която председателства фондацията „Защитници на отечеството“, която подкрепя руските войници, воюващи в Украйна.

В разширения списък е и Иля Медведев, чието име и дата на раждане съвпадат с тези на единствения син на бившия президент. Той е набелязан за предполагаемо организиране на дезинформационна и пропагандна кампания в Украйна.

В центъра на предложенията, които все още трябва да бъдат одобрени от лидерите на ЕС на следващата им среща на върха през декември, са действия, насочени към спиране на търговските приходи на Русия. Те включват пълна забрана за продажба в рамките на блока на руски необработени диаманти и бижута, използващи скъпоценни камъни от сибирските мини в страната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия