Тодор Янчев се завърна в родния футбол

Тодор Янчев е новият старши треньор на "Спортист" (Своге). Ръководството на клуба и бившият капитан на ЦСКА се договориха за съвместна работа, като Янчев ще води отбора във Втора лига. Помощник на Тодор Янчев ще бъде Стойчо Младенов-младши, а за подготовката на вратарите ще се грижи Стефано Кунчев.

След края на футболната си кариера Тодор Янчев бе част от треньорския екип на Стойчо Младенов. Той работи като такъв в отборите на "Кайсар", с който печели купата на Казахстан и ЦСКА. Преди това Тодор Янчев бе старши треньор на "Царско село" в аматьорския футбол.

„Мисля, че намерихме изключително добър специалист, който да поеме отбора на Спортист. Тодор Янчев винаги е един от най-уважаваните хора в българския футбол, като е пословичен със своята коректност и професионално поведение. Имаше много кандидатури за поста на Борислав Кьосев, но ние сме изключително доволни от факта, че постигнахме договорка с Тодор Янчев“, коментира председателя на УС на Спортист Петър Веселинов.

„Дойде моментът, в който да направя следващата крачка в треньорската кариера. Смятам, че като помощник на Стойчо Младенов, натрупах изключителен опит и сега се надявам да пренеса този опит и в самостоятелната си работа. Имах няколко възможности, но с ръководството на Спортист имахме много допирателни точки. Успях индиректно да се запозная с футболистите, има един добър отбор, добра база и предпоставки за развитие“, каза Тодор Янчев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ