Николай Тодоров: Искам в Премиершип с "Инвърнес"

Николай Тодоров, нападателят на "Инвърнес", даде обширно интервю за шотландската медия "Прес джърнал". Бившият младежки национал призна, че мечтае да играе в местния елит със своя отбор. Понастоящем "Кали Тисъл" е втори в Чемпиъншип и е твърде вероятно да играе плейофи за място в Премиершип.

В Шотландия припомниха, че Тодоров бе част от "Ливингстън", с който спечели промоция от Лига 1 за Чемпиъншип през 2017 година, а понастоящем тимът е част от елита. И на Острова вярват, че опитът на българина може да спомогне за общите цели с "Инвърнес". Днес той се изправя именно срещу бившите си съотборници от "Ливи" в двубой за ФА Къп.

"Това е предизвикателство - заяви 23-годишният таран. - Премиешип е мястото, където искаме да бъдем, а сега имаме възможност да си сверим часовника срещу отбор от елита, който освен това се справя отлично през сезона. Не беше отдавна, когато те бяха в нашата ситуация. Аз бях част от онзи проект и това е вдъхновяващо."

А в Шотландия разкриха и нещо любопитно. Мениджърът на "Инвърнес" Джон Робъртсън има план Б за българина - да го използва като централен защитник при необходимост.

"Това не е проблем - коментира Тодоров. - Никой не е говорил засега с мен, но ако се наложи, ще го направя. Няма да е нещо ново, защото и в "Ливингстън" съм влизал в тази роля. Ако имаме контузени или наказани, то не ме притеснява да бъда преквалифициран. Дори ако трябва да сложа вратарските ръкавици, пак съм готов да го сторя."

Коментари

Задължително поле