Унгария излъгала за знамето, забраната на УЕФА е в сила

УЕФА официално забрани показването на знамето на "Велика Унгария" в мачовете, които националният отбор на страната ще играе в квалификациите за ЕВРО 2024.

Писмо, подписано от генералния секретар на УЕФА Теодор Теодоридис, беше изпратено до Мартон Вагий, генерален секретар на Унгарската футболна асоциация, което информира унгарците, че забраната за знамена на "Велика Унгария" все още е в сила.

– Позоваваме се на нашата предишна кореспонденция от 20 март 2023 г. относно използването на знамена/банери, съдържащи образа на „Велика Унгария“ на мачове на УЕФА. За наша пълна изненада, бяхме информирани за съобщения в медиите, че УЕФА е одобрила използването на такива знамена и банери в състезателни мачове под егидата на централата. В тази връзка, за да избегнем всякакво съмнение, бихме искали да изясним, че УЕФА никога не е одобрявала използването на такива знамена или транспаранти на нито един етап. Освен това, както споменахме в нашето писмо, наличието на такива банери може да доведе до дисциплинарни последици, поради което горещо ви препоръчваме да предприемете необходимите стъпки, за да избегнете показването на тези знамена/банери на всеки мач на УЕФА.

И накрая, както вече беше споменато в предишното ни писмо, ще зависи от независимите дисциплинарни органи, ако е необходимо, да оценят въпроса и евентуално да наложат дисциплинарни санкции в съответствие с Дисциплинарните правила на УЕФА - се посочва в писмото на Генералния секретариат на УЕФА.

Унгария е в група G, където са още Сърбия, Черна гора, България и Литва.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят