Усмивката – нужна за всички ни…

Предизвикателствата на Издателство „Многоточие“ често вдъхновяват мнозина любители на перото. Чрез организираните от тях литературни конкурси успяват да стимулират авторите да напишат нещо ново по зададени теми, които разчупват стандартното. 
Ивелина Цветкова и Даниел Меразчиев, писатели и собственици на издателството, наскоро отправиха ново предизвикателство, а именно поетичен конкурс, в който участниците трябва да изпратят свое стихотворение, написано на ръка, с химикал. Но не е само това. В Международния поетичен конкурс „Защо пиша това писмо“, всички участници могат да изпратят писмото си единствено чрез Български пощи. Наградите ще бъдат оповестени в навечерието на Коледа, а този, който ще грабне голямата награда, ще сбъдне една своя мечта за книга, защото ще бъде издадена безплатно. 
Ето какво споделиха от издателството за конкурса специално за "Труд":
„За нас светът е поетичен храм, в който се събуждаме. Всеки ден пощенската ни кутия се изпълва с писма, идващи от различни краища на света. По-различното от всички други конкурси е това, че освен стихотворение, авторът трябва да изпрати писмото си с оригинална идея. Авторите надминаха очакванията ни и получаваме най-различни писма, които толкова много ни усмихват. Но най-магичното е, че е взаимно. 
Някои ни изпращат снимки как пускат писмото си в пощенска кутия, други прибавят освен стихотворенията си и мили към нас, пожелания. Получихме писма с восъчно клеймо, много картички, като някои са изработени ръчно лично от авторите. Също така и рисунки, сувенири, корабчета от хартия, четирилистни детелини, черупки от море, дори рисувани камъчета. Самите листове, на които са написани стихотворенията изглеждат някак празнично с всички шарки, лепенки, обгорени краища, целувки. Имаме писмо със стихотворение от казармата и съответно отговор от любимата, тъй като ограничението за брой стихотворения е до две, се е получило две писма в едно. Участниците са от 14 до 70-годишна възраст, от различни краища на света – Гърция, Англия, Германия, Канада, от най-различни градове и села на Родината.
Щастливи сме, че участниците приеха идеята ни с широка усмивка, а тя е много нужна за всички ни в днешно време. Крайният срок на конкурсът наближава, а той е 12 декември. И твърдим, че ще ни липсват писмата. А тези, които получихме, със сигурност ще съхраним.
Каузата на Издателство „Многоточие“ е да подава ръка преди всичко на младите автори. А нямате представа каква е обратната връзка. Това да държиш книгата, която си мечтал и то да изглежда така, както си я пожелал, някак сплотява всичко. Така е и с пощальоните, които носят писмата за конкурса ни. Идват и си тръгват с усмивка. Но срещайки се в следващи дни, ние отново се усмихваме заедно – и автори, и пощальони. И всичко изглежда като многоточие до многоточие.
Нека да ги има усмивките и на Коледа! И през новата година, която със сигурност ще е ново оригинално писмо, събрало  най-съкровените ни желания!“.
Ако и Вие желаете да изпратите свое поетично писмо, можете да прочетете регламента на страницата на издателството във фейсбук.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Изкуства