Валентич: Ситуацията при ЦСКА ни се отрази

Старши треньорът на Ботев (Пд) Азрудин Валентич коментира нулевото равенство с ЦСКА. „Можеше да играем без това напрежение, без нерви. При ЦСКА ситуацията е малко странна и деликатна. Това се отрази на нашия отбор. Можеше да загубим мача още в първите 5 минути. След това заиграхме, както искаме. Сега всички мислят дали ще се класираме за Европа, но аз искам отборът да върви напред, да се изкачва в своето развитие, да стигне следващото ниво. Това е дълъг процес, който продължава над година. Ако искаме да играем в Европа, трябва да се справяме по-добре.

Никой не ни е питал защо програмата се прави по този начин, да имаме 15 дни без мач, но трябваше да се адаптираме към тази ситуация. Да разчитаме само на тренировки, не е лесно. Днес равенството ни беше достатъчно. Заслужавахме да стигнем до този плейоф.

Имам много футболисти, които висят с 4 картона. Трябваше да съхраня тези играчи. Това рефлектира върху схемата. Сега трябва да съхраним някои играчи.

ЦСКА 1948 и Берое имат различен стил на игра. Ние ще сме домакини, а у дома играем много силно. Като цяло съм горд от моите футболисти, но искам още от тях. Надявам се следващия сезон да сме още по-силни.

Ще е страхотно да се завърнем на нашия си стадион. Там ще играем с различно настроение. Аз обаче искам да играем по-добре като гости“, коментира Валентич.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ