Вечното дерби не се игра на "Васил Левски"

Колко тежи думата на двата най-големи клуба на България? Отговорът беше даден на стадион “Васил Левски”? В името па футбола “Левски” и ЦСКА поискаха отлагане при екстремните условия. И какво от това? Един отложен мач за деня стига! Принцовете на футбола ни не могат да играят в сняг и киша! Може да се изцапат и да им падне гелът, нали?

А и трябваше да се потвърди кой командва футбола ни в сянката на Боби Михайлов. Хегемон Десети! А Мача на мачовете в София може да го свири дори осмият в ранглистата. И правилно, щом дългата ръка на Хегемона нареди вечното дерби в София да отиде в снега и калта.

Алиби за дърводелството на Железов естествено е съчинено. Сериозно компрометираният в кариерата си унгарец Виктор Кашай ще понесе отговорност. Него го назначиха да прави помен с чужда пита като шеф на родните рефери. А ВАР по български вече е като БАР, видя се на дербито в неделя.

Изпълкомът на БФС отмени конгреса и вдигна наздравица! Харесва му на това управление “Левски” и ЦСКА да не са истински конкуренти за титлата. Единият фалира, другият - почти!

Кой спечели от събитията на “Васил Левски”? Не е трудно да се сетим, нали? Само трябва да погледнем на изток, от където вече цяла декада господства един член на изпълкома. А “Левски” и ЦСКА ще си “играйкат”. За кеф на феновете си може дори да изиграят дербито още веднъж. Ей така, за кеф. И без точки, за да не се притесняват на изток. Очеизбиващата истина е, че вечното дерби не се игра на “Васил Левски”! И целта на Хегемона оправда средствата. БФС пак затвори очи, а феновете изпъшкаха в студа. Това е положението.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ