Вечното дерби през декември

БУЛФОТО

Голямото дерби на България ЦСКА - „Левски“ все пак ще бъде отложено. Последното решение е Спортно-техническата комисия на БФС, която трябва да прецени как да процедира, след като от „Герена“ обявиха нови пет случая на заразени. Така общата бройка на „сините“ футболисти под карантина става 11, след като през последните дни и още един от иначе наличните футболисти се е дал положителна проба. По регламент при наличие на повече от 10 позитивни играчи с професионални договори в един отбор, мачът трябва да бъде отложен. По-рано през седмицата изглеждаше така, сякаш мач в събота все пак ще има. 
„Петима футболисти от представителния отбор и трима души от спортно-техническия щаб са с положителен тест за COVID-19“, написаха от „Левски“.
При това положение Вечното дерби ще бъде пренасрочено за средата на декември. Така програмата на „сините“ в самия край на годината ще бъде натоварена с дербита срещу „Берое“ и ЦСКА, както и отложеният по-рано през ноември двубой с „Локомотив“ (Пд). На свой ред „червените“ ще имат възможността да се концентрират изцяло върху предстоящия двубой с „Йънг Бойс“ от Лига Европа. Срещата е в четвъртък в София.

Коментари

Задължително поле