Венци Стефанов с писмо до Боби Михайлов, иска яснота

БУЛФОТО

 Венцеслав Стефанов, президентът на "Славия", излезе с отворено писмо до Борислав Михайлов. Повод за това е неясният регламент в Първа лига относно определянето на крайно класиране в шампионата. "Белите" и "Арда" са в директен спор за 7-о място, даващо право на участие на бараж за Европа. Разликата между двата тима е 3 точки преди последния сблъсък помежду им в четвъртък в Кърджали. Първият двубой завърши 0:0, а по време на редовния сезон "сини" и "бели" си размениха по един успех с по 1:0.

Съобщението:

 Господин Президент,

             Господа от Направление “Спортно техническо”,

             Моля да обърнете внимание на следните обстоятелства:

наближава краят на държавното първенство в Първа лига и на преден план излиза начинът за определяне на крайното класиране. Както е известно отборът на Славия  в плейофната фаза участва в група “А” – за класиране от 7-о до 10-о място. От Член 4 на Наредбата за първенствата и турнирите за сезон 2022-2023 не става ясно кои показатели и от коя фаза на шампионата ще се вземат предвид при подреждането на отборите в посочената плейофна група “А” – от редовните 30 кръга или от  допълнителните 6 срещи  в плейофите. Защото в точка 2 на Член 4 е изрично посочено, че за класиране от 1-о до 6-о  и от 11-о до 16-о място при равен точков актив ще се имат предвид останалите показатели от редовната фаза на първенството, но за група “А” такова уточнение не се прави.

Ето защо ние настояваме крайното класиране в група “А” да се извърши по показателите, валидни и за останалите две плейофни групи – за класиране от 1-о до 6-о и от 11-о до 16-о място. Считаме за задължително БФС да прояви такава справедливост, като напомняме важността на седмото място в крайното класиране, позволяващо участие в бараж за място в европейски клубен турнир.

Венцислав СТЕФАНОВ

Президент на ПФК Славия 1913 София

31 май 2023 година“

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ