Всяка събота "Труд" ще ви разказва за познати и по-малко известни маршрути из България

Труд започва нова рубрика „Опознай България“, в която ще представя известни и по-малко разпознаваеми туристически забележителности и маршрути. Водени от вярването, че кризата е и възможност, ще представяме на нашите читатели всяка събота истории за вярата, миналото и легендите на страната ни. Всъщност епидемията от Covid-19 помогна на българите да преоткрият богатствата на нашите земи и да се убедят лично, че страната ни е толкова щедра на туристически ресурси, въпреки малката си площ, че един живот не стига да се разкрият всичките й тайни.

Интересни истории за вярата, миналото и легендите

Сред местата, за които ще ви разкажем през идните месеци са любопитни факти за включените културни и природни обекти на страната ни в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО, за красоти, изваяни от вятъра и водите като Чудните скали край язовир Цонево, за историческите сцени в малката, но много богато изрисувана църква в Тешово, за тракийското минало и съкровища на страната ни, за римски гробници и каменни манастири, за етнографски комплекси.

Надяваме се интересните факти и любопитни легенди да успеят да предизвикат пътешественическия интерес у нашите читатели, а малки и големи да откриват и да си припомнят заедно славното ни минало, така че да успеем да запазим богатото си наследство от забележителности и обичаи и за идните поколения.

Започваме от тази събота с църквата "Св. Димитър" в китното планинско село Тешово. 

Рубриката се осъществява със съдействието на Министерство на туризма.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Опознай България