Вуцов извел „Янтра“ ден след операция

БУЛФОТО

Велислав Вуцов изведе „Янтра“ (Габрово) до спасение във Втора лига след 1:0 над „Спортист“ (Своге). Успехът в града на шоколада впечатли ръководството на собствения му тим заради саможертвата, която той направи в името на клуба. Бившият треньор на „Славия“, „Левски“ и „Черно море“ седна на резервната скамейка на габровци само ден, след като е претърпял операция.

Съобщението на "Янтра":

Шапки долу за Вили Вуцов!

Приносът на Велислав Вуцов за промененото лице на Янтра в края на сезона е безспорен, очевиден и в този текст няма да говорим за него. Това, което направи специалистът за мача в Своге обаче заслужава специално внимание макар да граничи с лудостта. Но това си е Вили.

Както спомена и в интервюто след срещата, дните преди мача в Своге бяха едни от най-тежките в живота на специалиста. Наложи се спешно да му бъде извършена хирургическа интервенция в Плевен в сряда, ден преди двубоя. И тук не става въпрос за просто козметична процедура. За предстоящата операция специалистът съобщи на футболистите си на следобедната тренировка във вторник. Интервенцията премина успешно, но и резонно изисква няколко дни на покой за оптимално възстановяване. Нищо обаче не можа да спре Вили да бъде с футболистите си на мача в Своге днес. Със специалното разрешение на лекуващия лекар, Вуцов пътува за двубоя и в типичния си стил не спря да окуражава момчетата си. Не спази дори указанието на медиците да стои седнал по време на срещата, за да не провокира раната и почти цял мач беше край страничната линия, а след края му тръгна обратно към плевенската клиника. А на фона на всичко онова, което му се случва, Вили сподели: "Не съм спал от притеснение в последните два дни, че в двубоите със Спортист и Беласица нещата могат да не се случат както трябва"...

Вили Вуцов е показвал многократно и продължава да показва какво е да обичаш треньорската професия и да ѝ се отдаваш напълно дори и с не малка доза лудост. Да обичаш футболистите си и да си до тях дори да падат камъни. Абсолютен пример за всички млади специалисти! Защото парите са важни, но не и най-важни. Понякога честта и отговорността към поетия ангажимент са над всичко. Поне за Вили Вуцов е така. Шапки долу за Вили!".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ