Ювентус поставя 4-ма в изходящия трансферен списък през януари

Ювентус играе неузнаваемо през последните два сезона, но този всички очакваха, че нещата ще бъдат много по-добри, след като на скамейката се завърна Масимилиано Алегри, който преди това изведе Ювентус до пет титли в Калчото с голям успех и ги изведе до два финала в Шампионската лига. Този сезон обаче далеч не е добър за Ювентус, може би дори е по-лош от миналата година.

Не мина и половината от него, а Ювентус е далеч от борбата за скудетото, но ще им е трудно да се борят за място в Шампионската лига, ако нещата не се променят бързо в клуба от Торино.

Много хора смятат, че играчите, с които Алегри разполага, са далеч от нивото на Ювентус, а Corriere della Sera публикува списък с играчи, които ще бъдат поставени в списъка за трансфери. С продажбата им ръководството иска да облекчи бюджета за заплати и да доведе нови, по-добри подкрепления. Шведът от македонски произход Деян Кулушевски, Арън Рамзи, Адриен Рабио и Артур Мело не се вписват в тактическите представи на Алегри. Рамзи и Артър почти липсват сред титулярите на отбора, докато Рабио получава шанс само срещу по-добри съперници и въпреки че от Кулушевски се очакваше много, тъй като пристигна като един от най-големите потенциални таланти в Калчото, той досега не успя да оправдае 35-те милиона евро, похарчени за него.

В момента "Старата госпожа" има 12 точки по-малко от лидера Наполи, така че за клуба от Торино този сезон успех ще е и място в европейския елит.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят