Защо парфюмите се разделят на дамски и мъжки?

В исторически план в миналото, парфюмите не са се разделяли на мъжки и дамски: поради високата цена на бутилките и тяхната  опция, ароматите винаги са били по-скоро знак за принадлежност към определен клас, отколкото пол. Една от основните функции на парфюмите е била да маскира телесните миризми, така че парфюмът да бъде концентриран и приложен щедро върху кожата. През годините, парфюмите  били изграждани на основата на  мускус, кехлибар, смирна, подправки и разбира се, цветя, но нито едно от тях нотките не са се идентифицирали с мъжествеността или женствеността. Но в днешното съвремие, когато става дума за маркови парфюми, насочени към пола, маркетолозите обичат да говорят за физиологичната разлика между мъжкото и женското тяло.

Според лекарски изследвания, женската кожа има по-ниско pH. В същото време, киселинността на мъжката кожа е по-висока. Поради тази причина по-леките аромати парфюми са разделени на дамски, а по-силните на мъжки. Факт е, че маркови парфюми за жени и мъже по своята същност се основават на доста различни компоненти или основни съставки. Именно те са предназначени да подчертаят женствеността или мъжествеността  на един или друг парфюм. За някои, въпросът какви са разликите между мъжките и дамските оригинални парфюми ще изглежда банален, но разликата се крие не само в дизайна на бутилката. За да идентифицирате ароматите на различни  парфюми, трябва да проучите основните им съставки, както и комбинациите от такива.

Дамски парфюми – характеристика

В крайна сметка жената грация най-често ще се свързва с цвете и затова основата за създаване на женствени оригинални парфюми ще бъдат флоралните компоненти. Въпреки че това изобщо не означава, че флорални нотки не могат да бъдат намерени в света на мъжката парфюмерия днес, но женската парфюмерия е лишена от силните дървесни нотки. Ако при създаването на дамски парфюми се използва нотка на канела и кориандър в комбинация с невероятни флорални нотки, това ще придаде на ароматната композиция пикантност и сладка топлина. Въображението на дизайнерите, които правят дамски бутилки за маркови парфюми, не познава граници: могат да бъдат от многоцветно стъкло, а също и претенциозност на формите и оригиналност в дизайна. Дамски маркови парфюми онлайн лесно могат да бъдат намерени и закупени.

Мъжки парфюми – характеристика

При мъжките парфюми, ароматите почти винаги съдържат дървесна миризма, защото с дървото се свързват доста истински мъжки характерни качества - като спокойствие и сила. Някои използвани компоненти ще бъдат изразени изключително и само в мъжката парфюмерия. Например градински чай и лавандула. Това е свързано само с че именно тези билки придават създадените ароматни нотки на тютюн в създаването на маркови мъжки парфюми. Друг момент е, че амбрата ще се използва по-често в мъжките парфюми. Мъжките оригинални парфюми са по-сдържани в своя дизайн и често се срещат  в бутилки с проста и геометрична форма. Може да намерите разнообразие от мъжки маркови парфюми онлайн.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл