Зов за помощ: Нека помогнем на Марти да има пълноценен живот

Нека ви разкажем за Марти, той е днешният ни герой. На 10 години е и живее в Пловдив. Животът го е изправил пред много сериозно изпитание. Но той не се предава, не се предават и неговите най-близки хора. Намерили надежда в Турция, защото децата на България понякога трябва да се справят сами и извън пределите й. Вече две години семейството се бори за тяхното момче, да има то пълноценно детство и да стане достоен и добър човек.

Марти е чудесно дете, което обаче страда от тежка форма на аутизъм, има недоразвита експресивна реч и хиперактивност. Когато преди няколко месеца дойде с мама и тати в редакцията на „Труд Нюз“ беше преминал първите вливки със стволови клетки и първите резултати вече бяха на лице. С много труд и упоритост той напредва бавно, но сигурно. Ето какво ни разказа мама Краси вчера: „Много е по-спокоен, ходи по улиците сам, не за ръка, опитва се да се пази от колите. Като го извикаш идва, като види, че ни няма, търси ни. Много по-самостоятелен е. Казва отделни думи."

Неговите учители от помощно училище „Стефан Караджа“ също виждат напредъка. Казват, че вече се обслужва сам – съблича и облича се, играе си с играчките.

В момента предстои пореден курс от 4 вливки на столови клетки в болница „Лив Хоспитал“ в Истанбул. Но семейството не може само да събере необходимите средства. Необходимата сума на семейството е 32000 евро, като всяка вливка е 8000 евро.

Средствата може да дарите тук:

Мартин Димитров Станев, УниКредит Булбанк, IBAN BG 24UNCR 7000 1524 6249 77

Благодарим предварително за всеки, който протегне ръка, защото знаем, че има такива хора. Ако някой желае да се свърже директно със семейството, може да го направи и на телефон 0898738537, както и през Facebook страницата тук.

Редакцията на „Труд Нюз“ разполага с всички документи и епикризи. От сърце желаем успех на Марти и пожелаваме на всички негови близки кураж и да не губят надежда. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве