Дарина Георгиева от Бургас: Програмата на д-р Емилова чисти и зарежда тялото и духа

От 15 години жената е последовател на лекарката

Специално за “Труд” д-р Людмила Емилова представя своята поредица на дълголетието. Тя е лекар с три специалности - вътрешни болести, кардиология и ревматология и здравен мениджмънт. След като изпитва системата за лечение с плодове, чай и мед върху себе си и успява да се спаси от много тежки болести, решава, че ще се довери на природосъобразната медицина. Насърчава я създателката на метода Лидия Ковачева. През 1993 г. д-р Емилова открива медицинския си център за безлекарствено лечение, през който са преминали над 47 000 пациенти от цял свят. Мнозина са се спасили от шаблонно дефинираните от официалната медицина като нелечими заболявания и като бонус са стопили килограми, при това с траен ефект. През 1997 г. д-р Емилова става единственият български член на Лекарската асоциация към Обществото за натурална хигиена на САЩ.

Дарина е човек, излъчващ енергия за промяна на света. С убедеността й в някоя добра кауза могат да се заредят мнозина. Затова не е изненада, че нейното семейство, след първоначален упорит скептицизъм, сега е колективен последовател на програмата на д-р Емилова. Дарина се шегува, че от отрицател, сега съпругът й е най-стриктен.

Жената не заклеймява официалната медицина, но е убедена, че освен нея има още много възможности и всеки има право да избере своя път към здравето. Тя го открила постепенно и през годините си е създала собствена система за ефективно прилагане на плодолечението. Споделя, че е изчела много литература от различни източници и още преди да посети медицинския център на д-р Емилова през 2005 г. гладувала по един ден в седмицата в продължение на няколко месеца. Повлиявала се добре, но това бил само тъничък лъч през дебела завеса.

Повдигането й започнало с лекциите и съветите на лекарката. Дарина използва всяко свое посещение, за да попива знания и да открива отговори на безброй въпроси, които официалната медицина дори не търси. Там пациентът е получател на рецепта, а в медицинския център открива здраве - по строго индивидуален начин, и винаги в количеството, което го прави истински щастлив. Много важно е да имаш спокойствието, че си в сигурни ръце, споделя жената. Отношението на лекаря, или по скоро бездушието му може да убива, убедена е тя от собствени наблюдения. Темата затваряме бързо със споделено пожелание към всички хора да не се подлагат на застрашаващи процедури, удължаващи живота на....здравната каса, а не на пациента.

Дарина имала стомашни заболявания, мигрена, увеличено кръвно налягане, повишени нива на лош холестерол и още оплаквания. С плодолечението заболяванията отзвучавали, без да се налага прием на безброй медикаменти. Тя забелязала, че щом се отклони от програмата заради прекалено натоварване и стрес, балансът се губи, но казва, че като си научен в медицинския център какво да правиш, ситуацията бързо се овладява. Само с 2-3 дни на плодове и чай отново си във форма и с окрилен дух.

И преди първото си гладуване тя не е прекалявала в храненето, изкушавали я основно тестените неща. Програмата на д-р Емилова е уникална, твърди жената. Прочистват се умът и тялото и се отварят нови хоризонти. Болестите отстъпват, свалените килограми се задържат трайно, при това с неподозирана лекота. Вършиш всичко сякаш без усилие, съзнанието ти се отваря за по-високи постижения. В медицинския център за теб се грижат опитни и отговорни специалисти, а не самозванци без необходимото образование, масово навъдили се в последните години.

Плодолечението не е поредната диета в объркан свят, казва Дарина. То е истинското спасение, но не бива да се чака появата на тежки болести. Отлагането на грижата за здравето е сериозна грешка. Споделя, че не случайно многобройни изследвания на учени от цял свят доказват ефектите на програми за гладуване, сходни с тази на д-р Емилова.

Дарина и любимите й хора имат вече фамилна традиция в храненето. Ограничили са животинските продукти и са преоткрили забравени вкусове - на печени зеленчуци, варива и семена, разядки с авокадо. Съпругът пече хляб у дома, а двете дъщери - на 19 и 27 години, са по-запалени последователи и от родителите си. Малката дъщеря се е избавила от алергии към 6 дразнителя. Голямата преодоляла хормонален дисбаланс и от 85 свалила килограмите на 63. В последните 2 години преди ковид пандемията сами организират посещенията си в медицинския център.

Родителите успяват да отделят по 5-7 дни за центъра и продължават гладуването до 10-15 дни самостоятелно. Нищо в програмата не ги затруднява, справят се и със захранването, спазвайки точно схемите, изготвени от лекарката. В последните 4 години прилагат плодолечението по два пъти годишно и се чувстват отлично. Цялото семейство е горещ почитател на народните танци и не пропуска участие в заниманията, организирани в центъра.

От многобройните двигателни активности Дарина и мъжът й харесват плуването и макар че идват от морския Бургас, първата им работа е да се потопят в басейна. Откъсването от работата и стреса се изживява като мечтана ваканция. За двамата релаксът в съчетание с пълните лабораторни и инструментални изследвания и консултациите с отлични специалисти е най-добрата и пълноценна грижа. Благодарим на д-р Емилова за създадената уникална възможност и ще продължаваме по пътя на здравето, открит ни от нея, казва Дарина.

Рецепта на сътрудник Пламен Иванов

Фреш с морков и круша

Продукти:

200 мл сок от моркови,
100 мл сок от круша,
50 мл сок от цвекло,
30 г джинджифил

Приготовление: Всички съставки се блендират до получаване на гладка смес.

Рецепта на главен готвач Илия Илиев

Богата лятна салата с нахут /1 порция/

Продукти: 2-3 кръгчета патладжан /недебели/, 2-3 кръгчета /недебели/ тиквичка, по 1 червена и 1 зелена чушка /предварително изпечени и обелени/, 6-7 чери доматчета, 3-4 маслини каламата, 30 г предварително сварен и отцеден нахут, 6-7 каперси, 10-12 листенца рукола, 1 суп. лъж. зехтин екстра върджин, 1 чаена лъж. дижонска горчица, по 1 щипка самардала, риган и червен пипер.

Приготовление: Патладжанът и тиквичката овкусяваме със зехтина, горчицата и подправките и изпичаме за кратко на скара. Като изстинат, ги нарязваме заедно с пиперките на ивици. Руколата накъсваме. В подходяща купа смесваме всички съставки и по желание добавяме на вкус зехтин, магданоз и сок от лимон.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл