Дневният хороскоп на Алена за четвъртък, 27.02.2020

На 27 февруари 2020 да почерпят

Украйна разследва Джо Байдън за намеса в работата на прокуратурата

Вдовицата на Енвер Ходжа почина на 99 години

Комисия от Министерство на културата обследва сградите на пл. „Тройката” в Бургас

Вдигнаха “Батмобил“ с паяк в Москва (ВИДЕО)

Гръцки острови на бунт срещу мигранти Недоволство от строителството на нови лагери

Създадоха робот, който може да усеща болка Чувствителността се дължи на синтетична кожа със сензори

Вижте какво ще решава Министерски съвет утре, 27 февруари 2020 г.

Италианец е приет с температура в габровската болница Резултатите от теста за коронавирус ще излязат след два дни

ООН разтревожена заради безпрецедентната инвазия на скакалци в Африка

Втори починал от коронавируса във Франция

Насила отпуск за карантина – незаконен

Осигуровки за фермер, който е и едноличен търговец

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 27 февруари 2020

Абсолютен приоритет за Патриотите в НС е Концепцията за социализация на маргинализираните общности

Водата е важна тема, въздухът е важна тема, има и други важни, но най-важната тема за Обединени патриоти е общество ли сме, единна нация ли сме или социалната разруха и умишленото окалване и принизяване на институциите вече дават своите отровни плодове и ни превръщат в сбор от мразещи се хора.

С тези думи започна изказването си съпредседателят на парламентарната група на Обединени патриоти и заместник-председател на ВМРО Искрен Веселинов по време на първото заседание на Народното събрание за 2020 година.

Всички са приковали поглед в Перник и цъкат с езици или въздишат, от скоро народът си има и нарочен за генерален виновник, а истината е, че виновниците са десетки и вината им е разхвърляна в много години, през които се е бездействало. Допускало се е да се амортизира техническа инфраструктура, докато започне да произвежда пет пъти повече загуби, отколкото полезно доставена вода. Никой не е обръщал внимание на сигналите до бедствието. И затова всеки има вина – и тези, които днес са опозиция, и тези, които управляват, заяви още Веселинов.

Същото се случва в социалната сфера. Не минава месец без нагло, показно убийство или друго престъпление на маргинали. Правим се, че не забелязваме, а политиката на безразборно плащане на социални помощи създава вече второ поколение социопати – хора, за които законът не значи нищо, чуждата собственост не значи нищо, чуждият живот не значи нищо. Чувството за безнаказаност се възпитава още от люлката. Днес е случаят в Галиче, вчера беше Сотиря, Русе, Войводиново и т.н. и т.н., допълни народният представител.

Ето какво заяви в декларацията от името на парламентарната група Искрен Веселинов:

Благодарение на участието в управлението на ОП ние имаме първи плахи стъпки в правилната посока – обвързахме социалните помощи с изисквания за образование, труд и социализация, приехме, че не може да има социално слаби, живеещи в дворци, каращи лимузини или гуляещи с дни за сметка на спокойствието на съседите си. Но това е крайно недостатъчно. Трябва системен подход, държавна политика, а не хаотични действия, защото кризата в тоя сектор значи просто едно – гражданска война. (Не глад, не жажда, а война на гетата срещу реда, закона и обществото).

Затова в началото на тази пленарна сесия категорично заявяваме: абсолютен приоритет за нас ще бъдат темите, свързани със социализация на маргинализираните цигански общности. За това е нужно да се приеме и нова концепция. Чакаме тази концепция, изискваме от МС да я приеме. Наше основно оръжие трябва да бъде образованието – повишаване обхвата на 5- и 6-годишните деца в задължително предучилищно образование в подготвителните групи и създаването на позитивни навици у тях.

Настояваме и за задължително предучилищно образование от 4-годишна възраст и заплащане на таксите за детски градини от държавния бюджет.

Ще работим за повече патриотизъм в учебния процес, за възстановяване на предмета „Родинознание“ и завършване цялостния преглед на учебното съдържание и изчистване на тезите от антибългарска или джендър идеология. Въвеждане на военно обучение в училище също остава наш приоритет.

Ще направим стъпки за законодателно регламентиране и финансово обезпечаване на доброволната военна служба, за да засилим родната войска.

Наш основен приоритет остава и противодействието на битовата престъпност: ще предложим създаване на доброволни отряди за опазване на обществения ред, а също ограничени функции на общините в тази сфера. Ще искаме и иницииране на промени в Наказателния кодекс и в Закона за административните нарушения и наказания, които да доведат до премахване чувството за безнаказаност. Предложили сме вече нормативно регламентиране на наказанието „безвъзмезден труд в полза на обществото”, което да се прилага алтернативно на наказанието „глоба” за лица, които нямат възможност да заплатят наложената им глоба за извършени нарушения в горите например или при нарушаване на обществения ред.

Искаме приемане на нова наказателна политика и приемане на нов Наказателен кодекс (НК). Промяна на определението за маловажен случай с оглед противодействието на конвенционалната престъпност. Разширяване на обхвата на неизбежната отбрана, криминализиране проповядването на радикален ислям.

Искаме целенасочена политика за поддържане на българската идентичност, език и култура в традиционните и новите български общности в чужбина. Включително програми за финансиране на български организации и медии зад граница съгласно Закона за българите, живеещи извън Република България. Законодателно регламентиране на „Карта българин“, даваща право на престой, работа и обучение в страната на българите от традиционната диаспора, за което имаме внесен законопроект. Не внос на емигранти, а завръщането на българите в Родината е наша заветна цел.

Не на последно място ние държим да се продължи борбата срещу произвола на монополите и банките. Бяхме инициатори на много промени в ГПК, които защитават обикновения българин от това и ще продължим в същата посока. Поставяме си и нова цел: през тази календарна година НС да приеме закона за гражданската несъстоятелност – да премахнем института на вечния длъжник, на вечния роб на банки и лихвари.

С тези задачи влизаме в новия политически сезон. Не смятаме да напускаме управлението – не защото за нас то е самоцел или сме особено доволни от партньорите си, а защото излезем ли, ще влезе ДПС и циганизацията на страната ни и корупционните схеми ще бъдат изведени на ново, по-високо ниво.

А ние сме тук за да браним националния интерес!

БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.