Автобуси блокират София на 25 юни

Спряха междуградските линии в няколко града в страната

ГЕРБ няма да изтегли законопроекта

София ще бъде блокирана на 25 юни от автобуси и камиони, които излизат на протест срещу Закона за създаване на Българска автомобилна камара. Това съобщи председателят на Браншовия съюз за стопанска инициатива в транспорта Магдалена Милтенова.

Според превозвачите проектозаконът е лобистки и създава условия за корупция, тъй като новата камара ще поеме функциите на държавата по контрол на дейността и издаване на лицензи. В отговор председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че законопроектът няма да бъде изтеглен, а само ще се премахне задължителното членство в камарата. Това, по думите на Милтенова, е "взривило" превозвачите.

Над 740 автобуса вече са обявили, че ще участват в протеста на 25 юни, ще се включат и камиони, поясни Милтенова.

Автобусите ще се събират от 10 до 11 часа на площада пред храм-паметник “Александър Невски”. Те ще преминат от Народното събрание, през президентството и ще отидат до Централна автогара.

Междувременно в столицата и още няколко града в страната междуградските автобуси спряха работа между 14 и 15.30 ч. Пътниците бяха предупреждавани на касите на автогарите, че пътуването им ще се забави.

Коментари

Задължително поле