Премиерът Борисов се срещна с управляващия директор на МВФ Кристалина Георгиева

Японски милиардер си търси жена за полет до Луната Кандидатките трябва да са позитивно настроени

Осигуряват по-добър достъп до домовете на инвалиди

Състоянието на жената, която се лекува от свински грип в Смолян, остава стабилно

31-годижен мъж почина след инцидент в заведение във Видин

Тесла общувал с гълъб телепатично Получил видения на 7 години, след смъртта на брат си

Хотелиери и ресторантьори готвят протести заради срив в бранша Ръководството на БХРА излиза с петиция за законодателни промени

Пожар затвори пътя Симитли – Кресна

Емил Димитров: ВиК дружествата са в тежко положение и нямат собствено съфинансиране, новият холдинг ще помогне на всички

Арестуваха мъж от Кюстендил, заподозрян за убийство на съпругата си При първоначалния оглед са установени следи от насилие

Бившият шеф на затвора във Варна: Убитият в Истанбул българин имаше склонност към самоагресия

Ивелина Василева: Необходимо е да се полагат много усилия за модернизация на ВиК мрежата

Обирът на сребро и пари от Митница-Благоевград е станал чрез вътрешна информация

Бащата на убитата Андреа за 17-годишния Аксел: Дори и животните не могат да бъдат толкова жестоки

Genesis атакува Европа с луксозен SUV Корейската премиум марка има високи цели за Стария континент

Агент Атила ровил заедно с бивола в дупката на греха Разследване на „Труд” за диверсията срещу България, започнала с горенето на документи край Егълница

Протестите в България и Румъния организирани от движението #REZIST, зад което стоял Сорос

Планът бил активиран преди дни с изпращането на Биро в София

 

 • Радомирският скандал – част от мисия за дестабилизация на страната
 • Руската медия „Инсайдър” ни уличава в шпионаж на евролидерите
 • Спецслужбите в Букурещ създали затворена група във Фейсбук

Задържаният неотдавна румънски журналист Атила Биро в сметището на радомирското село Егълница бил агент на Румънската разузнавателна служба, научи „Труд” от свои източници в спецслужбите. Установено е, че мисията му у нас е част от мащабен план за дестабилизация на съдебната и политическата системи на страната.

Службите са засекли, че основният организатор е движението #REZIST, зад което стоели НПО-та, финансирани от милиардера Джордж Сорос и ЦРУ. Началото на плана включвало мощни протести в България по модел на тези отпреди месец в съседна Румъния.

Всъщност, начинът, по който започнаха нещата у нас, са същите – организацията идва от българи, живеещи в чужбина, които се противопоставят на политиката в страната. Този план бил част от мащабната акция на американския филантроп за разстройване първо на съдебната, а след това и политическата система в двете страни и въобще в региона. За целите на Сорос службите вече имат доста данни.

Според източници на „Труд” планът за България бил активиран преди дни с „изпращането на агента от румънската разузнавателна служба (СРИ)” Атила Биро, който се представя като разследващ журналист от „Райс Проджект” (RISE PROJECT), организация финансирана от Сорос, зад която в Румъния стоят Лаура Кьовеши – свалената неотдавна от поста шеф на Агенция „Антикорупция”, и генерал Флориян Колдя – бивш шеф на СРИ.

Веднага след като Биро бе задържан на 12 септември от българските власти заедно с журналиста от „Бивол” Димитър Стоянов, в затворена група във Фейсбук специално създадена от СРИ, са били пуснати съобщения да се окаже натиск върху българските власти за освобождаването му. Включително е публикуван телефона на разследващия полицай Александров с призив да му се окаже натиск от служители на румънското посолство в София.

Още същата нощ в медиите в Румъния, контролирани от СРИ, са били публикувани специално подготвени материали, злепоставящи България в международен план, които изкарват „журналиста” Атила Биро като борец срещу корупцията в България. Едни от тези медии са flux24.ro, digi24.ro, hotnews.ro, които са под контрола на СРИ.

В цялата агентурна игра спецслужбите отбелязаха и една много любопитна подробност. На 12 септември в руската опозиционна медия „Инсайдър” (The Insider), която е приближена до Сорос, е публикуван материал, уличаващ България в шпионаж на европейските лидери в хотел „Маринела” по време на европредседателство на страната (виж повече в карето).

На 14 септември същият материал е публикуван в румънската медия comisarul.ro, която е под контрол на Кьовеши и Колдя. И веднага след тези, очевидно подготвени активни мероприятия, започнаха и протичащите в момента демонстрации в България по аналогия на румънския модел, които обаче нямат масовостта в съседната ни държава.

Експерти по сигурността коментираха за „Труд”, че очевидно става дума за добре планирана и организирана операция, с цел злепоставянето на България в международен аспект, което да доведе и до политическа нестабилност чрез активни мероприятия, медийно подкрепени и финансово осигурени. Очевидно целта за сега е изпълнена след като за три дни вървят протести.

И към момента в цитираните румънски медии, под контрола на СРИ, продължава активната пропаганда от страна на „Райс Проджект”, където работи Атила Биро срещу страната ни, относно невъзможността за справянето с корупцията.

Следващата стъпка е да се обяви, че след като се посяга на свободата на словото, то демокрацията е застрашена и тогава една партньорска държава ще трябва да се намеси, за да се въдвори ред. Експертите са категорични, че започваме румънския сценарий от последните няколко години, който доведе Румъния до зависимостта й от чужди интереси.

Само преди дни бившият директор на СРИ, Джордже Майор, който от две години е посланик в САЩ, е потвърдил пред комисията за контрол на СРИ , че службата има множество офицери под прикритие, внедрени в голяма част от румънските медии.

 

Кой е румънецът Атила Биро?

02-5-biroАтила Биро започва „журналистическата“ си кариера през 2004 г. в медията hotnews.ro, която е изцяло под контрола на румънските разузнавателни служби (СРИ).Там прекарва до 2012 г. , след което известно време е в САЩ. След като се завръща в Румъния, той започва да прави репортажи за ТВ медията Digi 24, която също е контролирана от СРИ. Всъщност Биро оправдава присъствието си в България с участието му в конференция свързана с престъпления по еврофондовете.

 

Активирали български сътрудник на СРИ

Да видим какво се случи в нощта на 13 септември. В 21,00 часа на 13 септември патрул на РПУ-Радомир задържа Атила Биро и Димитър Стоянов като ги отвежда в районното за установяване на самоличността. Броени минути по-късно започват съобщенията в закритата група в Фейсбук относно задържането на Биро и необходимостта от незабавното му освобождаване поради опасността да се разкрие истинската самоличност на агент на Румънските разузнавателни служби (СРИ). Активиран е и български сътрудник на СРИ с името Ели (Елица) Стоичкова – абсолютно е възможно това да е псевдоним.

Един час по-късно (около полунощ) лично румънският консул Флориян Даниел Мазалю отива на място и настоява Биро да бъде освободен, тъй като не е извършил престъпление. Консулът остава там до 4 ч. сутринта на 14 септември, когато агентът на СРИ и българският журналист от „Биволъ” Димитър Стоянов са освободени. Засега не е известен друг случай на задържан в България румънец, при който лично румънският консул да се е намесил, още повече в рамките на два часа след задържането, коментират от службите.

 

В Румъния – част от службите срещу държавата

Ген. Колдя действал заедно с Лаура Кьовеши

Протестите през август в Букурещ бяха организирани от румънската диаспора.
Протестите през август в Букурещ бяха организирани от румънската диаспора.

Протестите в Букурещ през август, анонсирани като недоволство на румънската диаспора, всъщност са били организирани през социалните мрежи със съдействието на отдела за ИТ-сигурност към Румънската разузнавателна служба (СРИ), който все още се контролира от бившия шеф на СРИ генерал Флориян Колдя, разкриха румънски медии.

Той пък действал заедно с близката до него шефка на Агенция „Антикорупция” Лаура Кьовеши, която наскоро бе свалена от поста. Двамата е публична тайна, че обслужват американските интереси.

Разкрито бе, че служителите на ИТ-отдела са разпространили пропаганден текст за минути към десетки хиляди потребители на мрежата. Специално за протестите в Румъния са били създадени над 140 000 фалшиви профила във Фейсбук. „Труд” разбра, че в Румъния в момента се води разследване и са направени разкрития от участници в #REZIST, един от които е артистът Паул Хитер, относно сериозния план за дестабилизация на Румъния и България, с който се цели да бъдат свалени правителствата. Финансирането и в двете страни ставало към частни сметки на лидерите на #REZIST в съответната държава от Англия, Франция, Белгия и Холандия. Френската организация например вече било прихванато, че е съставена от бивши съдии и прокурори, приближени до румънския евродепутат Моника Маковей.

Лаура Кьовеши
Лаура Кьовеши

На софийските протести се очакваха провокации, за които службите предупредиха ден преди това, заради което полицаите бяха буквално на всеки метър в центъра на столицата. И организацията за подобен сценарий не бе реализирана. На протестите от август в Румъния например бяха внедрени лица, специално обучени в чужбина да създават хаос както и да отнемат оръжие от полицията, с цел да се стигне до жертви.

В Румъния нещата вече започнали да се разплитат, оказало се, че един от лидерите на #REZIST е Флорин Бадица, също от близкото обкръжение на евродепутатката Маковей, който преди дни призна публично, че употребява марихуана преди и по време на демонстрациите.

 

Илиян Василев напада ДАНС в руска медия

02-10-ilian-vasilevНай-интересното в материала на руската опозиционна медия „Инсайдър” (The Insider) е цитираният коментар на бившия български посланик в Москва Илиян Василев. Според медията дипломатът е потвърдил в разговор с „Инсайдър”, че хотел „Маринела” винаги е бил използван от руските спецслужби. „Българската ДАНС просто не успя да се противопостави на ГРУ (военното разузнаване, бел. ред.) и СВР (КГБ)”. По думите му посолството на Русия в София „действително координира резидентурите на СВР и ГРУ във всички балкански държави, вкл. Македония и Черна гора”.

Казаното от Василев буди недоумение, защото ДАНС не е съществувала по времето на ГРУ. Изниква и въпросът: откъде ли ги знае тези работи той. С подобно изказване на бившия посланик спокойно може да се забърка сериозен дипломатически скандал, защото той твърди за директна намеса на чужда служба у нас. А „Труд” пита: Защо не го казал като посланик?

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Още по темата

 1. Шефът на ГДБОП за „Биволъ“: Изключително неприятно е, че борци за справедливост, законност и свобода боравят с незаконни методи На мен ще се извинят ли, че са ме записвали без разрешение, попита Ивайло Спиридонов

 2. Репортаж на „Труд” от „местопрестъпленито” край гара Егълница, Радомирско Дупката на греха се оказа крайселско сметище Местните хора не са виждали непознати коли да докарват чували с документи, нито дим и огън откъм полето

 3. След ареста на журналисти „Джи Пи ГРУП”: Не приемаме да ни замесват в откровени манипулации и неверни твърдения

 4. Атанас Чобанов от „Биволъ“ – герой на френски разследвания за източване на научноизследователска организация

 5. Признал на разпит, че му я снесли "в едно кафене в София" Главният редактор на „Биволъ“ Атанас Чобанов на съд за клевета във Франция

 6. Атанас Чобанов: Псевдородолюбецът предател

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (16)

 1. Хлябът трябва да се изкарва, но може и с достойнство. Труд удря в земятя Работническо дело и Правда, взети заедно.

 2. Браво на ДАНС! Така се работи! Ясно е ,че нашите са контрорирали всичките им ходове. Румънски генерал заяви публично, че Лаура Кьовеши е получавала директни указания от ЦРУ, въпросъс е дали нашия галош Илиян Василев лапа от същата софра …явно да.

 3. ЩО ЗА ГОМНА ПИШЕТЕ В ТОЗИ ВЕСНИК ТА ВСИЧКИ СЛУЖБИ В БИВШИТЕ СЪВЕТСКИ ИЛИ РУСКИ ТЕРИТОРИИ СЕ КОНТРОЛИРАТ ОТ МОСКВА КАКЪВ СОРОС КАКВИ ПЕТ ЛЕВА ПИШЕТЕ НЕЩА КОЙТО СА ЛЪЖА. ТОЕСТ ЦЕЛТА Е ДА СЕ НЕУТРАЛИЗИРА С ТОЗИ ХОД НЕДОВОЛСТВОТО НА ХОРАТА И ОТНОВО СПЛАШВАНЕ НО НЕ ОТ ЦРУ ИЛИ ОТ СОРОС А ОТ ДС СЪВМЕСТНО С РУМЪНСКИТЕ ИМ КОЛЕГИ. НА ТЕЗИ СЦЕНАРИИ САМО ДЕЦАТА МОЖЕ ДА ВИ ПОВЯРВАТ НО НЕ И ТЕЗИ КОЙТО ДОБРЕ ВИ ПОЗНАВАТ. НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙТЕ ЩЕ ВИ ДОЙДЕ ОТ ТАМ КЪДЕТО НАЙ МАЛКО ОЧАКВАТЕ ТАКА ЧЕ ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ ХОДОВЕ КОЙТО РАЗИГРАВАТЕ С ПРЕДПАЗНА ЦЕЛ СА ЯСНИ И НА СОРОС И НА ЦРУ И САМО МОГАТ ДА ВИ СЕ СМЕЯТ НА ГЛУПАВИТЕ СЦЕНАРИИ КОЙТО РАЗИГРАВАТЕ ЗА ДА СИ СПАСИТЕ ОМАЗАНИТЕ Д-А ТАКА ЧЕ ДРУД ЯСНО Е ЧЕ И ВИЕ СТЕ ДС АГЕНТИ ТЕЗИ УЖ БЪЛГАРИ ОТ ЧУЖБИНА КОЙТО ОРГАНИЗИРАТ ТЕЗИ ПРОЦЕСИ СЪС СИГУРНОСТ СА ТАКИВА ПЛАТЕНИ КОЙТО СА АГЕНТИ НА ДС ЗА ВСЯКАКВИ СЦЕНАРИИ ТАКА ЧЕ НЕ НАМЕСВАЙТЕ НИТО СОРОС НИТО ЦРУ НИТО ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРИ В ЧУЖБИНА. АКО ВИ ТРЯБВА ТЯХНОТО МНЕНИЕ ИЛИ ГЛАС ЗА ПРОМЯНА НЕ ГИ ТЪРСЕТЕ В БЪЛГАРИЯ И НА ТЕЗИ МИТИНГИ ТЕ ЖИВЕЯТ И РАБОТЯТ В ЧУЖБИНА. ДА НЕ СА СЪГЛАСНИ С ВАШИТЕ ТЪПАНАРСКИ И ВСЯКАКАВИ НОМЕРА, ЛЪЖИ КРАЖБИ НЕ ОТ ДНЕС И ЗА ТОВА СА И В ЧУЖБИНА И ТОВА ДС СЦЕНАРИСТИТЕ ГО ЗНАЯТ НО СПЕКУЛИРАТ И С ТЕЗИ ХОРА. ОТ ИМЕТО НА ЧЕСТНИТЕ ИМИГРАНТИ МОГА ДА КАЖА ЧЕ ДОКАТО НЕ СЕ ПРЕМАХНЕ ДС МАФИЯТА ПРОМЯНА НЕ ЧАКАЙТЕ А ТОВА С ПРОТЕСТИ ОТ ВЪТРЕ НЕ ЩЕ ДА СТАНЕ ЗАЩОТО САМАТА ДС ГИ РЪКОВОДИ И РЕЖИСИРА ТОВА МОЖЕ ДА СТАНЕ САМО ОТ ВЪН КАКТО ПРЕЗ 1944 ГОДИНА. БЪЛГАРИТЕ И ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ СА ПОД ЧЕХЪЛА НА ДС ТАКА ЧЕ СТИГА СТЕ ПУСКАЛИ ЛЪЖЛИВИ СТАТИИ. СЦЕНАРИЯТ ЕРДОГАН ЕДВА ЛИ ЩЕ ЗАБЛУДИ ИСТИНСКИТЕ ХОРА КОЙТО ДОБРЕ ПОЗНАВАТ БЪЛГАРИЯ ОЧАКВАМЕ ДОНАЛД ТРЪП ДА ДАДЕ ЧЕРВЕН КАРТОН НА ФЛИНСТОУН И НЕГОВАТА БАНДА ВЪПРЕКИ ЧЕ С ТОЗИ СЦЕНАРИ ДС ПОДГОТВЯ СРЕЩАТА МЕЖДУ НЕГО И ТРЪМП ЗАЯО МИСЛИТЕ ЧЕ ХОРАТА ПО СВЕТА СА ПРОСТИ И ВИЕ ЗАТВОРИЛИ СТЕ СЕ НА ТАЗИ МАЛКА ТЕРИТОРИЯ СТЕ ЕДИНСТВЕНИТЕ НАЙ ДОБРИТЕ НАЙ УМНИТЕ И НАЙ ПО НАЙ. СМЕШНИЦИ СТЕ КАТО ФЛИНСТОУН НО СТЕ КОВАРНИ И НЯМАТЕ НИКАКВИ ЧОВЕШКИ КАЧЕСТВА САМО ЗАЕМАТЕ МЯСТО НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ И ПРЕЧИТЕ НА НОРМАЛНИТЕ БЪЛГАРИ ДА ЖИВЕЯТ КАКТО ВЪТРЕ ТАКА И ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ С ЕДНА ДУМА ДС ПСИХОПАТИ.

  1. АКУ СА НАУЧИШ НА БГАРСКИ МОЖЕ И НЯКЙ ЛУМПЕН ДА ТИ ПОВЯРВА НА ГЛУПУСТИТИ

 4. Егати скалъпената ДС статийка.

 5. Все бях чел лишени от логика глупости, ама такава тъпотия не бях чел! Въобще не е учудващо, че никой не е посмял да си сложи името като автор на тази словестна повръщня.

 6. Явно голямо шубе тресе ДС-задкулисието та всички тролове са на амбразурата да пазят блатото, в което превърнаха България. Не Сорос е виновен за положението тук, а ченгетата, червената номенклатура, които трансформираха държавните предприятия в частни, разпродадоха ги, приватизираха където каквото можаха, създадоха финансови пирамиди, кредитни милионери, фалираха държавата 3 пъти за последните 30 години, а със създаванет и покровителството на мутрите прекършиха и възможността за частна инициатива, освен, ако въпросните предприемачи не се съгласяха да си плащат за „охрана“.

  1. И каква е разликата между сорос и ченгетата?

 7. Малей, соросоидите са окачили! Явно са ги уцелили точно, където ги боли!

 8. Срам ме беше, докато четох този пасквил. И никой журналист (или журналисти, ако е колективно дело) не е посмял да си сложи името. Авторът е в. „Труд“. А преди години беше вестникът, на когото вярвах.

  1. За разлика от Вас, това за мен не беше вестника, на който да вярвам. Пиша за времената на Тошо Тошев. Пишеха се забавни измами. Струваше ми се, че в днешното време, с новия си шеф( въпреки доста спорното му минало), вестникът е станал по-обективен. Очевидно се заблуждавам, а още по-очевидно е, че народа ни е доста мъдро е измислил поговорката за вълка и козината…

 9. Счупихте тъпомера с тая статия! Бе щом човек изобщо може да чете (за да чете този парцял) не би трабвало да е толкова слабоумен. Па, знам ли, нищо не ме учудва вече…

 10. Абе трудоваците през цялото време мълчаха позорно, но га дойде време да плюят и лъжат, за да подкрепят мафията се изходиха.

 11. Някой недоволен ще напише ли какво точно в статията не е вярно или ей така по български мразим целия свят и ни прави голямо удоволствие да си плюем.

 12. Пълен отврат. И това нещо някога беше уважаван и четен вестник. Превърнаха го в използван памперс на криминалната олигархична мaфия !! Нападат с лъжи и пасквили всички разследващи журналисти, защото им разобличиха парцала като мафиотско платено издание на престъпната банка ПИБ. Бивол доказаха КОЙ? и ЗАЩО? плаща за да се пишат подобни помии. Всеки път с изненада откривам, че писарушките в „труд“ могат да паднат и още по-ниско … отврат !!!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.