Осъдиха трима българи в Санкт Петербург за опит за продажба на 40 кг кокаин Ще лежат от 10 до 12 г. в изправителен лагер със строг режим

Ердоган: Турция и Русия ще извършват съвместни патрули в Сирия

Баде Ишчил си хвана младо гадже

Вебер за мониторинговия доклад на ЕК за България: Добра работа, Бойко Борисов!

Настояват за спиране на финансовото подпомагане на Тома Белев от държавата В писмо до премиера Бойко Борисов искат отстраняване от длъжността му в Министерския съвет

УЕФА ни предупреди за напускането на Боби

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 23 октомври 2019

Сирийските кюрди заявиха, че са изпълнили изцяло условията на Турция

Вижте кои са служителите и сътрудниците на бившата Държавна сигурност сред кандидатите на местните избори

Мъж и жена са арестувани във връзка с инцидента с откраднатата линейка в Осло

Румъния не е изпълнила допълнителните препоръки от доклада от 2018 г., посочва Европейската комисия

Пуснаха от ареста майката, която изостави бебето си пред болница в Петрич

ЕК: Хърватия е изпълнила условията за присъединяване към Шенген

500 млн. лв. повече за здраве

Филип Морис пуска на българския пазар IQOS 3 DUO

Агенцията по заетостта представи европейска онлайн трудова борса

Повече от 1300 свободни работни места представиха онлайн български и чуждестранни работодатели на Европейския ден на труда в София, организиран днес от европейската мрежа за трудова мобилност EURES България, която е част от Агенцията по заетостта, съобщих от ведомството.

За първи път у нас международна трудова борса се провежда чрез използването на комбинацията от два подхода – борса на място и едновременно с това онлайн събитие, чрез използването на електронната EURES платформа на ЕК за онлайн комуникация. Така работодатели и търсещи работа имат възможността да се свързват напълно безплатно в рамките на днешния ден, без да е необходимо присъствието им на място.

„Регистрираните онлайн работодатели и обявените от тях работни места ще могат да се видят от всички потребители на платформата в ЕС и трети държави. Онлайн предлагането на работни места и възможността за онлайн връзка с работодателите на одобрените за интервю лица, е един от инструментите за връщане на наши съграждани от чужбина да работят в България. Така Агенцията по заетостта обръща фокуса на EURES мрежата, като започва да предлага все повече работни места на българския бизнес, които да достигат до търсещите работа в Европа и до българите, живеещи в чужбина”, сподели очакваните резултати от събитието изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Драгомир Николов по време на официалното откриване.

В онлайн платформата за днешното събитие са регистрирани близо 130 работодатели от 10 държави – България, Дания, Естония, Германия, Италия, Румъния, Словакия, Словения, Испания и Швеция, като 109 от работодателите са български. Обявените свободни работни места са в сферата на хотелиерството и ресторантьорството, туризма, леката и тежката индустрия, информационни и комуникационни технологии, селско стопанство, сезонна заетост, строителство и други. 1370 търсещи работа се регистрираха в платформата. От тях близо 900 са наши сънародници. 800 от българските участници са с висше образование, като най-голям е делът на младежите – 600 са във възрастовата група 25-34 г.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.