Теменужка Петкова: Газоразпределителната инфраструктура в България ще се развива, ако има икономически интерес

Експерт прогнозира: Професията оператор на кол център ще се трансформира в оператор на робот

Търсят тяло на бебе, родено вчера в Кърджали, източват „Водното огледало“

Републиканските пътища в Сливенска област – проходими при зимни условия

Благодетели дариха 1100 лв. за изграждане на паметник на ген. Сава Муткуров в Търново

Комисар Мария Габриел с престижна награда „Талант в политиката 2018“

Тировете с дестинация България, влизащи от Турция, няма да бъдат пренасочвани през Лесово – Хамзабейли

Иван Тотев: Никога не е имало идея да се разфасоват прасета в центъра на Пловдив

Петър Петров от „Юлен“: Дружеството няма никакви кредити към Първа Инвестиционна Банка или други български банки Поради некоректността на журналистите от Икономедиа, концесионерът на ски зона "Банско" повече няма да отговаря на въпроси, задавани от изданията на тази медийна група

Откриха близо 700 литра нелегален алкохол по обява в Интернет

Клуб „Активна сигурност“ организира коледен празник за деца от домове в Пловдивско Кампанията е под надслов "SOS - Грижа без граници"

Запален комин обгази пенсионерка

Отпускат се 4 милиона лева за Клиниката по изгаряния в „Пирогов“, обяви министър Ананиев

1 тон нелегална ракия откриха митничари в нелегален казан

Правителството погасява дълговете на болница „Лозенец“ с 23 млн. лв., тя минава под управлението на СУ

Агресорите от Харманли са изгонени от България

Главният секретар на МВР Георги Костов се срещна със заместник-председателя на Държавната агенция за бежанците Даниел Инджиев.Снимка БУЛФОТО

80% от участниците в бунта напуснали бежанския лагер
62-ма жандармеристи и допълнителни полицейски сили остават в района, увери главният секретар на МВР

Над 80% от близо 500-те бежанци, които участваха в бунта в лагера в Харманли през ноември миналата година, вече са изгонени от България. Това е станало чрез механизмите на Фронтекс и на международната организация по миграция, съобщи главният секретар на МВР Георги Костов, който се срещна със заместник-председателя на Държавната агенция за бежанците Даниел Инджиев.

Георги Костов каза, че мерките за сигурност, които бяха предприети след размириците в Харманли, вече дават резултат и обстановката е спокойна. Според него в момента лагерът е с много по-високо ниво на сигурност отпреди.

“Имаме напредък в повишаване нивото на сигурност, като казваме със задоволство, че в момента нямаме лица с рисков профил в този лагер. За сравнение към септември месец имахме идентифицирани близо 1000 лица с рисково поведение точно тук. Сега нямаме нито едно”, обясни главният секретар.

Той отчете още, че 62-ма жандармеристи и допълнителни полицейски сили остават в Харманли, за да гарантират спокойствието.

В лагера към момента са настанени 1500 души. След бунта през ноември и пожара миналия месец две от халетата в лагера все още са необитаеми. Затова и при капацитет от 2710 места сега могат да бъдат настанени най-много 2000, уточни заместник-председателят на ДАБ.

Междувременно директорът на ГД “Гранична полиция” Светлан Кичиков съобщи, че в момента миграционният натиск към страната ни е минимален.

Общо за месец януари на браздата са били заловени 70 души.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Чакаме секретарят на мвр Костов, предеседателят на да за бежанци Инджиев и другия директор Кичков (у, че много директори се навъдили бре) да ни дадат точна дефиниция на понятието “бежанец“? Смятаме, че щом са на тези длъжности могат да го напрвят, нали:)??

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.