Адвокатът на Кристиян Бойков: Друг е хакнал сървъра на НАП

Любен Казанлиев, адвокат на обвинение в кибертероризъм Кристиян Бойков, показа ново доказателство по делото срещу неговия клиент. То е разпечатка на чат между ИТ специалисти. Той е от 14 април тази година и в него се вижда как един от участниците се е похвалил, че е хакнал един от сървърите на НАП, чийто адрес е изписал. Посочил е и пътя към конкретната уязвимост.

"Този участник в чата не е Кристиян Бойков, няма нищо общо с "ТАД груп" и Бойков въобще не е участвал в разговора, заяви адвокатът по БТВ. В групата били около 50 ИТ специалисти от големи компании, обвиненият младеж също е в нея.

Няколко часа по-късно Кристиян Бойков казва в служебния чат: "Довечера НАП си заминава" - реплика, която прокуратурата оповести публично, уточни Казанлиев.

Адвокатът повтори, че прокуратурата избирателно представя реплики и ги вади от контекста. По думите му се представят като последователни разговори, водени в различни дни и с различни участници.

Той уточни, че клиентът му може да стане и свидетел, но не срещу или в защита на някого, а в полза на истината. Защита на Кристиян е поискала той да бъде изслушан, а от прокуратурата отговорили: "Пуснете молба, ще видим".

Казанлиев обяви отново, че обвиненият в кибертероризъм младеж се смята за невинен за хакерската атака срещу НАП, която е факт. Вярва също, че съдът ще го оневини.

"Според мен истината е и в полза на Иван Тодоров - няма как да е виновен в подбудителство, ако лицето, което е обвинено, че е извършило деянието, не го е извършило", каза още адвокатът на Кристиян Бойков.

Коментари

Задължително поле