Българка е бутнала жена на релсите на жп гара в Рим

Проф. Тодор Кантарджиев: Починалото 3-годишно дете е било с риновирус

Изпокараха се за неплатения болничен лист (обзор)

Фонд „Земеделие” ще търси 43,1 млн. лв. от къщи за гости за нарушения

Тамер Левент влиза от сериал в сериал

Белият дом публикува стенограмата от първия телефонен разговор между Тръмп и Зеленски

Фалконът ослепя над София (обзор) Не е лошо да се помисли за нов самолет, заяви шефът на “Авиоотряд” 28

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

15 милиона лева от ЕС за детски кътове във фирми

„Нормандската четворка“ се събира на 9 декември

Българите живеят с 572 лв. на месец Пестим от дрехи и мебели, с 16% нарастват разходите за здраве

Пендаровски: Икономическото сътрудничество с Русия не е пречка за членството в ЕС

Тръмп в Лондон на 3 декември

Община Габрово спечели делото срещу местната топлофикация и на втора инстанция

Хазната плаща здравните вноски на 4 млн. души 552 хил. българи не са осигурен, много от тях са в сивата икономика

Акад. Георги Марков: Бойко Борисов не се научи да губи

– Акад. Марков, трябва ли генерал Румен Радев да благодари на Бойко Борисов за победата си?

– Бойко Борисов заложи на губеща карта, защото Цецка Цачева е неизбираема. Той реши да повтори номера отпреди пет години, като сложи Росен Плевнелиев със заръка да му топли мястото. Сега искаше да сложи Цецка Цачева за още пет години да му топли мястото. Борисов се страхува от личности, които могат да го засенчат и грубо казано, издига пионки. Ето, Плевнелиев се доказа като невзрачен и слаб президент. В политиката, особено в историята, не всичко може да се повтори. Той сбърка, като подцени генерал Радев, подобно на други политици, които казаха: „Кой е този генерал, той не е от нас, няма политически опит.“ Но на ген. Радев точно това му е предимството. Хората се отвратиха от тия стари политически муцуни. Те искат да видят ново лице в политиката и затова убедително го избраха.

– След балотажа се появиха заглавия като „ГЕРБ затисна държавата с много власт“, „Това е краят на режима на ГЕРБ“. Не е ли пресилено да говорим за „режима на ГЕРБ“?

– Малко е пресилено, но имаше стремеж в Бойко Борисов да контролира цялата власт. Макар че по конституция той е третият човек, той е силният. На него са му подчинени и президентът и председателят на Народното събрание. На него му е удобно да управлява така. Партията да заема и трите високи държавни поста. Но това, че народът е избрал генерал, който не е от неговата партия, не трябва да го изкарва от нерви. А точно това се случи. „Хвърлям си оставката, настъпва хаос, България загива, без мен не може“. Явно е захапал много яко наркотика на властта.

– Трябваше ли Борисов да обвързва загубата на партията си на президентските избори с оставка на правителството?

– Категорично не. В нормалните демократични държави могат да работят президент и министър-председател, които представляват различни политически сили. Това не е причина за заплахи и изнудване. „Ако не гласувате за моя човек Цецка Цачева, аз ще ви разкажа играта. Ще дойде кабинет „Орешарски 2“. Ще гърмят много банки и т.н.“ Това не е достоен начин и той не трябваше да го прави. Прекалено много се е вторачил в себе си.

– На тези избори обаче политическата карта почервеня дори в бастионите на ГЕРБ. Тази промяна не налага ли предсрочни избори?

– Политиците трябва да знаят, че която и да е партия, не може да управлява 45 години. Наскоро бях при кмета на един град, чието име ще спестя. Като влязох в кабинета му, видях голям портрет на Бойко Борисов. Това малко ме стресна. Макар да съм виждал друг портрет, който години наред висеше във всеки кабинет. Обикновено кметовете на ГЕРБ си слагат на писалищата малки портрети и говорят едно и също – „лидерът, лидерът, ние сме партия от лидерски тип, лидерът решава…“ А самият Борисов повтаря: „Аз, аз“. Дори Тодор Живков при онзи тоталитарен режим казваше: „Ние, другари“, въпреки че еднолично решаваше в политбюро. Азът на Борисов много нарасна. Той трябва да преглътне и да приеме нещата от тяхната естествена страна. След като е каратист, трябва да умее да понася удари, да пада, да става, да губи и пак да печели. А той не умее да губи. Скрил се на 16-ия етаж на административната сграда на НДК в партийната централа на ГЕРБ, и там дава пресконференции. Той дава и отнема думата, кара се със Сашо Диков, журналистите викат, пълен хаос.

– Едно от забележителните събития на тези избори беше наказателният вот. Убедили се българският избирател, че неговият глас е силен и че може да променя?

– Хубавото е, че го нямаше обичайното пораженско настроение „какво ще им гласувам, като нищо не зависи от моя глас“. Вижда се, че политическата класа, както се наричат, е доста стресната. Не само в ГЕРБ, това важи за всички политици, включително от БСП. Тези функционери трябва да разберат, че не мога да управляват повече от няколко години. Още при първото правителство на Бойко Борисов в една телевизия се изказах критично за ГЕРБ. Тогава техен депутат ме прекъсна и каза: „Вижте какво, професоре, Бойко Борисов строи магистрали“. Отговорих му: „И Хитлер строеше магистрали, но загуби войната.“ И стана една олелия. Как така ще ги сравнявам… Въпросите не се решават само с магистрали, Северната дъга, Южната дъга… Обикалям страната и виждам хора, които живеят в пълна мизерия. А той говори за светло европейско бъдеще.

– Защо когато влязат във властта, политиците се откъсват от народа?

– Когато обикалят предизборно, местните партийни структури им устройват посрещане, за което плащат от партийния бюджет. Почват едни речи, погачи, гайди свирят и те виждат, че народът живее добре. „Задръстиха магистрала Струма, имат пари, ходят на Бяло море“, казва премиерът. Да, ама не всички ходят на Бяло море. Ние нямаме средната класа на демократична държава.

– След като оставката на правителството се очертава се сложна политическа ситуация. Възможна ли е приемственост между сегашния и бъдещия президент при сформирането на служебен кабинет?

– Трябва да има приемственост при предаване на властта. Обама, който подкрепи Хилари и обруга Тръмп, че не ставал дори за продавач на сандвичи, още на следващия ден го поздрави с победата и го прие в Овалния кабинет. След като държим да се учим от Чичо Сам, тази велика демокрация отвъд океана, трябва да възприемем някои техни правила. Не трябва да има драма в предаването на властта. А Борисов заплашва: „Хвърлям си оставката, държавата отива в криза и повече няма да участвам в никаква коалиция“. Сиреч „аз пак ще се върна на бял кон и вие пак ще плачете за мен“.

– И тези избори, макар и мажоритарни, показаха все по-голяма непримиримост между партии от едно и също политическо семейство. В същото време бъдещите управления неизбежно ще са коалиционни. Не са ли обречени на нестабилност?

– У нас надделяват балканските страсти. Тук да управляваш означава да командваш. Изкуството на властта при нас не е познато. Липсва и политическа култура. А на някои им липсват и първите седем години. Разговарял съм с политици, които не умеят да слушат, прекъсват те, гледат си часовника и се държат обидно. Те трябва да се научат и да губят, и да се държат възпитано. А не когато ги изберат, да казват: „Народът е помъдрял“. Когато загубят: „Народът е тъп и нищо не разбира“.

– Ще се вслушат ли депутатите в думата на народа, който чрез референдума поиска мажоритарен вот и намаляване на държавната субсидия?

– Доколкото разбрах, ГЕРБ и БСП ще приемат решенията на референдума, но не знам дали няма да променят размера на субсидията. Ето, Борисов играе на инат с изявлението си „ на чисто – никакви субсидии“.

– Какъв очаквате да е външнополитическият курс на новия президент, който по време на предизборната кампания беше обвиняван за човек на Русия и на Путин?

– Опонентите на ген. Радев, когото познавам лично, преиграха. На дебата Цецка Цачева заложи на слаби опорни точки, като го нападна, че е човек на БСП. А той е безпартиен офицер. С обвинението към него, че е русофил, загуби много точки. Русофилството в България има дълбоки исторически корени и ефектът е обратен. Радев трябва да запази равновесието. България е член на ЕС и НАТО. Но това не означава, че трябва да бъдем в конфликт с Русия, както Плевнелиев залага на тази карта. За него тя е печеливша, защото дочух, че се кани да отиде на работа в НАТО, американците някъде да го подредят… Не си даваме сметка, че в Москва имаме исторически капитал. Имам приятел в Солун, който казва: „Ние, гърците, играем с православието. Ако бяхме славяни като вас , щяхме да сме в още по-привилегировано положение“. Русия е толкова голяма, че няма как да я заобиколим. Равновесието, равновесието е най-важно – цар Борис Трети е казал през Втората световна война на Хитлер: „Винаги с Германия и никога против Русия“. Царят успя да изпрати войски на Източния фронт и благодарение на това запази Южна Добруджа. Но не всеки е цар Борис Трети.

– Победата на Тръмп показа криза на либералната демокрация. Какви ще са нейните последици?

– Тази епоха на глобализация аз наричам „корпорациите срещу нациите“. Корпоративният капитал иска да управлява света и работи против националните държави. Границите пречат за пазари, суровини и евтина работна ръка. Неслучайно тук чуждите фондации подкопават нашата национална идентичност, включително прибягват до фалшифициране на нашата история. Това, което стана в САЩ, е наистина историческо. Там корпоративният капитал посочва кой трябва да бъде избран за президент. Преди казаха – чернокож президент – стана. Сега поискаха жена. Но не стана, защото Тръмп е прекалено богат и може да говори това, което мисли.

 

Нашият гост

Георги Марков е роден в Пловдив през 1946 г. Завършва история в Софийския университет. Специализира в Института за европейска история в Майнц, ФРГ. Професор, доктор на историческите науки, академик от 2008 г.

От 1993 г. до началото на 2012 г. е директор на Института по история при БАН.

Автор на близо 20 книги и учебници, специалист по нова история, международните отношения и войните в края на ХІХ и началото на ХХ век.

Автор е на десетки студии и на монографиите “България в Балканските войни 1912-1913 г.”, “България – ключът към Голямата война 1914-1916 г.”, “Камбаните бият сами”, “Парола “Сабя” и др.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (67)

 1. ами като всеки селянин където жилката е здрава и особено след като жилката е забогатяла е нормално инстинкта за самосъхранение ,егото да е силно просто той е животно тип мамут – добри но както козирога тъп но упорит и характеропатик

  1. Minulla on oikeus loukkaantua mistä tahansa ja yhsuntkenian on vastattava loukattuihin tunteisiini. Minä saan määrätä, mitä muut saavat tehdä. Tämä on itsekästä ja lapsellista kiukuttelua. Olisi voinut miettiä, mitä taiteilija haluaa sanoa, mutta kun ei, uskonto sumensi järjen.

 2. Добро утро трудовашки ашлаци, продължавате да цензурирате коменти, в които няма нито една обидна дума.

  1. grey eyed girl November 29, 2010 – 4:20 am This slave trading republic, which is still an english colony was built on such. Foinnatuods don’t change. Racist whites resent the fact that is is KNOWN THAT THIS NATION WAS BUILT ON THE BACKS OF AND AT THE EXPENSE OF SLAVERY. But of course they will die and go to hell before accepting the truth.

 3. академика е един от многото, които са видели , че царят е гол. лицето бойко борисов този път преви пръчката много силно и тя се счупи и сега му е крив „лошият мат’рял“ – не ме разбират тези хора! Ех пратер, пратер….. затова ще ви накажа, за да плачете и стенете за мене и пак да ме изберете. хайде – стани, легни, стани, легни! така се прави!

 4. Парите са кръвта, която разнася хранителните вещества и енергия за продължаване на живота в една държава, но откакто свинефермата герб дойде на власт те потънаха дълбоко в офшорни сметки, бурканбанки и други банки, пари в оборот почти не останаха и така секна живителната храна и енергия към народа.

  1. that it appeared that the police would rather deal with disorganized crime, than an organized, militant progressive functional black community. Why else would they destroy so many black progressives who tried to lead and organize their cosuinitmem?That being said, the pathology in our communities is sickening and we, as privileged people of color need to move back in and help stop the madness.

 5. Тотално разграбване на парите от бюджета, от еврофондовете и доразвиване на контрабандата станаха причина парите да се концентрират в ръцете на един файтон хора от обкръжението на борисов.

  1. Тъй като тези пари в по-голямата си част са крадени логично потънаха и са скрити, не са в обръщение.

  2. The’ers nothing like the relief of finding what you’re looking for.

 6. Е каква народна любов очаква борисов след като изпразни джобовете и хладилниците на народа?

 7. Как да живее народа, а? Бойко и цялата му опг да събират партакеша и да бягат, защото глада ще расте и ще има линч.

  1. Никой не е ограбвал българския народ така както го направи борисов с приятелите си.

 8. Така цензурират трудовашките ашлаци, че не можеш да напишеш един нормален текст.

 9. ГЕРП … гледа къде има тлъсти комисиони , далавери , кражби , това гледат теия престъпници … Теия престъпници знаят че са времинй , и никой няма да им търси одговорност , теия престъпници които трябва да ги съдят те са назначени от тях да ги пазят …. Затова е на това положение България …

 10. Бойко е една политическа издънка. Тъпия, прост народ съзря в него душа, близка до всенародната и за това го избра. Агнешките главички почнаха да се усещат, че ПРОДАЖНИК като Борисов почва да им вреди. По-добре късно, отколкото никога.

 11. Много добър коментар на академика, да това е началото на края на групировката ГЕРБ, лошият генетичен матриал неочаквано за Тиквата се събуди, след няколко години ГЕРБ ще има статута на майка си НДСВ, надали някой ще си спомни за нея.

 12. Май много ви се иска уважаеми БСПарчета Бойко да продължава да се мъчи нещо да прави в коалиция, която работи реално срещу него, а вие да плюете отстрани и да се готвите спокойно за избори. Да ама не – щом като сте такива великани – хайде бързо взимайте власта и правете нещо. Но май първо трябва да кажете, какво ще правите и с кого. А тук май имаме малък проблем, а? Защото хората знаят какво правите вие – вече няколко пъти ви се ловиха на въдицата. И само с плюене и с демагогия няма да стане работата.

  1. Thanks a lot alot being this blog. Ie been senarhicg increase amount and small for things like this! Thank god I found it by Yahoo. Thx Once more

 13. как да имаш доверие на такива като герб които не мислят за народа а България е _ народ плюс територия Излъгаха за реформите дръпнаха назад развитието на държавата без адекватна грижа за болните да не говорим за съдебна реформа за сигурност престъпности слаба външна политика т н и т н Да лишиш онкоболни от добавки при 95% ограничена работоспособност това какво е явно според тях е грижи за болни

  1. Sabrina Fears Loretta, I would say. Maybe all matches that Sabrina faces are Carrier threatering match, or injuried Sabrina, put her in the hospital. something like that, th8&t#a217;s why she’s worried about Loretta challenging her. it’s my opinion. heheh. No Harm done

 14. ПРОВЕРЕТЕ СКРИТАТА ЗАВИСИМОСТ НА АКАДЕМИКА С ВЛАЖНАТА УСТА И ТОГАВА КОМЕНТИРАЙТЕ .-ТРЯБВА ДА СТЕ НАИВНИ ДА ОЧАКВАТЕ ДРУГО .И ТОЙ ВЛЕЗЕ В ПЕВЧЕСКИЯ КОЛЕКТИВ НА ПЛАТЕНИТЕ КЛАКЬОРИ , КОИТО ЗАЕДНО С ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ПРЕСА , РАДИО И ТЕЛЕВИЗИЯ И УСЛУЖЛИВИ ЖУРНАЛИСТИ ОБЛЪЧВАХА ХОРАТА СЪС СМРАД….. ВСЕКИЧАСТНО , ВСЕКИДНЕВНО , БЕЗ ДЕЛНИК И ПРАЗНИК , НО ….. ВИНАГИ СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ !!!

  1. Платените медии работеха и ще продължат да работят за герберастите , деформастите и другите им съдружници – тотално срещу БСП – до последния час на петъка 11.11.2016 г. Във всички телевизии по едно и също време се виждаха Боко , Цвиноко , Цаца , Дебелана Павлова , Том. Дончев и т.н. и си сменяха един друг местата в телевизиите , но плътно до последния час !

 15. Г-н Марков, човек не може да се научи да губи когато не губи наистина! Това със загубата не става с преразказ по картинка!

 16. Защо не кажете какво стана с управлението на България когато комунистите и ДПС бяха на власт 3 пъти фалираха държавата. Заплати и пенсии по 1-2 долара. Няма инвестиции и субсидии само фалити на фабрики предприятия и банки.

  1. Абе,ЖОН, какви са Бойко Борисов и Цецка Цачева по партиен произход? Не знаеш ли? Хайде първо попрочети малко и тогава коментирай.

 17. Статията на академика е абсолютно точна , задълбочена ! Поздравления , г-н Марков ! А що се отнася до ГЕРБ, БСП и т. н. партии и коалиции , НАРОДЪТ ще си каже думата !…

 18. Икономиката не е само строителство. Като няма хора магистралите и сградите ще останат празни.

 19. За какво се прави бюджет на държавата? При правителството на Борисов излезе че бюджетът е даден за да реже ленти и „аз дадох“ пари.Отново повтарям че Бойко Борисов наистина живееше и се вживяваше единствено че „Държавата това съм аз“и това го погубва, ако е осъзнал това

  1. The Globalist Agenda is real and the Glbtolisas must be halted. Please help me stop the Globalist Agenda. The Globalists are evil and the Globalist will stop at nothing.

 20. Само болен или партийно промит мозък може да се опитва да опровергава казаното от академик Марков.Който има уши – да слуша!

 21. Променихте стауквото!Готово.Браво българи.
  На Бойко му е зле.
  Биесиепие и деепсе отново идват на власт?
  Толкова ли ви къса паметта българи?
  Забравихте ли Луканов,Виденов,тройната коалиция,Орешарски…
  Защо се оставихте да ви излъжат пак?

  1. Помним! Как Борисов взе 2 милиарда от резерва на Здравната каса, без да има право, защото това са лични вноски, а сега записват болните от сърце и рак за 2020 г. и който не може да чака трябва да плаща хиляди лв., защото Москов, след далаверите с ваксините и Турция, съкрати болничните легла между 20 % и 90 % и уволни талантливи лекари и директори, несъгласни с него. Помним как при Герб фалираха 150000 фирми заради рекета на Герб над бизнеса и как Герб въведе безумни наредби и изисквания към фирмите, за да фалира малкия и среден бизнес и да разчисти пазара за едрите фирми, които после се „отблагодаряват” на властта с тлъсти дялове от бизнеса си. Ако „лошият” Орешарски не беше отменил над 130 такива режима, спъващи дейността на фирмите, още хиляди фирми щяха да фалират. Още като дойдоха на власт, Дянков заповяда да не се изплащат на фирмите дължимите суми за извършена работа в полза на държавата. Заради това фалираха фирми, които бяха вложили много средства, а държавата не им плати. След дълги месеци неплащане, Дянков каза, че ще платят на тези фирми, които се откажат от 10 % от дължимите им суми. Държавен рекет от 10 %! По-скоро мутренски рекет на Герб! Герб не връщаха и ДДС на фирмите и после Орешарски изплати на бизнеса над 300 млн. ДДС. При Герб КТБ стана пирамида, заради нареждането държавните фирми да държат парите си в нея, за което е имало съответно облагодетелстване.

   1. Борисов продаде окончателно 3-те ЕРП-та на чужди държави и стотици милиони печалба от нашите сметки за ел. ток изтичат в чужбина, и за „благодарност“ ЧЕЗ и ЕВН съдят държавата за 1 милиард лв., защото не им е осигурила още по-голяма печалба. Борисов беше назначил довереното си лице от подземния свят Митко Каратиста за представител на държавата в ЧЕЗ, с 35 000 лв. месечна заплата. Борисов раздаде на чужди компании находищата на злато и др. ценни залежи, даже и в защитени зони (Крумовград), въпреки масовите протести и полицията оказваше натиск върху протестиращите. Борисов продаде Булгартабак, след което фабриката в София затвори и 400 души бяха изхвърлени на улицата. А при Тройната коалиция БСП се скара с ДПС, Овчаров подаде оставка заради това, но БСП не позволи приватизацията на „златната какошка” Булгартабак. Герб наряза за скрап тръбите и унищожи помпените станции на Напоителни системи, струващи милиони и създавани дълги години, като този скрап е отишъл във фирми на бившия съдружник на Борисов, Пашата, с когото, и в съдружие и с Цветелина Бориславова, са притежавали нелегална фабрика за цигари в Крайморие, разбита от антимафиотите през 1995 г., но делото срещу тях е съзнателно смачкано от приближени в полицията в Бургас. Тук да напомним грамите на американския посланик Байърли за „участието на Борисов в търговия с амфетамини, участие в престъпни групи и пране на пари на тези групи и лични пари в банката на приятелката му Цветелина Бор.”

   2. Резерва на НЗОК беше 3,7 или 3,9 милиарда. Сребърния фонд беше 2,5 милиарда. Фискалния резерв беше 9 милиарда. А когато бойко подаде първата си оставка бяха останали само 1,5 млрд. във Фискалния резерв, а другите бяха откраднати.

 22. Стига с тези „магистрали “ – щото всяко правителство е длъжно да прави пътища и магистрали . Но с това не се изчерпват задълженията му ! Защо в Албания и много африкански държави получават повече доходи от тук !?! – може би защото не ги управлява шайката на ББ !

 23. Някой тук написа,че академикът бил комунист?!Само глупак може да твърди подобни тъпотии.според някои хорица да мислиш различно от тях си комунист.До колкото помня Г.Марков пръв пегърна синята идея,но за мен той е реалист,не се ръководи от емоции като Борисов и НЕ говори глупости

 24. Медийният балон Борисов и Герб се крепи на 2 големи лъжи. Първата – че Борисов най-много строял, което е лъжа, защото Станишев построи повече километри магистрали и в пъти повече километри пътища от Борисов през първия му мандат и това го призна Лиляна Павлова, когато предаваха властта. Това не се знае, защото медиите обслужват „брутално” Борисов (по негови думи), крият фактите, а и направо лъжат и второ, защото Станишев не се тупаше в гърдите като Борисов, който реже ленти за всяка сложена тротоарна плочка и гърми по всички медии лъжата, че само той прави нещо и никой друг. Магистралите „Тракия”, „Струма”, зала Армеец, мостът Видин-2 и др. бяха започнати преди Борисов, повечето проектирани и започнати при Станишев, а Борисов само довършваше, като осакати зала Армеец- скъсиха пистата и тя не става за международни състезания. Заради лошо качество на вложените материали-напр. пепел под асфалта, при Герб бяха спирани парите за маг. „Тракия”, но това също беше скрито от медиите. Обратното, по време на Орешарски, Герб постоянно пускаха лъжи по медиите, че от ЕК ще спрат пари по различни проекти и говорителите на ЕК постоянно опровергаваха в Брюксел лъжите на Герб.

  1. „Заради лошо качество на вложените материали-напр. пепел под асфалта, при Герб бяха спирани парите за маг. „Тракия”,“ ЛЪЖЕШ БРЕ!!!!! Станишев обикаляше студията с една торбичка червена пепел и ръсеше същата лъжа. Веднага се направи проверка и се оказа, че НЯМА ВЛОЖЕНИ ТАКИВА МАТЕРИАЛИ. При това нито за секунда работата не беше спирана и магистралата се построи преди крайния срок. ЛЪЖЕШ, КАТО ЦИГАНИН, ЕЙ!!!!

   1. Спирането на 2 европрограми за 1 млрд. в началото на 2013 г. заради корупция в обществените поръчки при Герб беше публикувано, макар и един-два пъти в пресата, а за нарушенията на Димитър Николов и на Й. Фандъкова има наложени големи глоби, което беше съобщено заедно със съответните суми по ТВ СКАТ. По БНТ го казаха и Таско Ерменков и Мая Манолова. Но понеже в медиите се прикриват нарушенията на Герб, кой чул, кой не чул и това не се знае от широката публика.

   2. Във форумите на „ТРУД“ често се срещат неистини или преувеличения , неточности , обаче такъв СИСТЕМЕН ЛЪЖЕЦ като „nqma zna`enie“ може да се сравни само с мохамед саид ес бей/бай , който тук се подвизава като „tibia .

    1. Mike, given that i am Mr Dom3oamp;Gloo&&#82m0;.I see deflation followed by hyperinflation. with hyperinflation occurring only after a collapse of the bond market.disclaimer: i earned my economics degree from a nigerian prince who had his billion dollar account frozen and asked me to help him in return for a 20% cut Still waiting for the check 🙁

   3. Are you kidding me?! This new channel sucks really ha&rI!td#39;s too hard to freaking find a playlist with this new crappy design!!! Bring the old design back!!! You dummies ruin Youtube!

 25. Успоредно със строителството, Станишев увеличи доходите и пенсиите ДВОЙНО, даваше по 150 лв. коледни добавки на ВСЕКИ пенсионер, увеличи парите на майките и срока за платено майчинство, което доведе до най-високата раждаемост за целия период след 89 г., а после при замразените от Герб доходи и премахване на десетки социални плащания, раждаемостта намаля с 25 %, а сега при Герб-2 е още по-ниска.

 26. И втората голяма лъжа на медийния балон Борисов е, че на другите спират европрограми, а на Герб не. В началото на 2013 г. ЕК спря на Герб две европрограми за 1 милиард лв. заради корупционни нарушения ПРЕЗ управлението на ГЕРБ в обществените поръчки – „Околна среда“ беше спряна заради нарушения през периода- 2010 г- 2012 г. (Герб), а „Регионално развитие“ заради целия период на Герб- 2009 г.- 2013 г, като са посочени най-много нарушения на зам. председателя на Герб – кмета на Бургас Димитър Николов, след него на Й. Фандъкова, където Герб беше насочил най-много европроекти. При Герб обществените поръчки бяха дадени на 2 % от фирмите (на Герб). С цялата си наглост Борисов и Цветанов лъгаха, че тези европрограми са спрени на Орешарски, който дойде на власт половин година СЛЕД спирането им. Обратното, благодарение на екипите на Орешарски, които направиха корекции в нарушенията на Герб, по-късно бяха пуснати програмите. Екип на Орешарски извърши и огромната работа по изготвяне на Споразумението за новия 7-годишен период, без което нямаше да има нови европрограми, за което му благодари служебният министър Илияна Цанова.

  1. ЛЪЖЕШ!!!!! Всеки сам може да си намери инфо и да види с очите си, че ЛЪЖЕШ!

 27. Власта отделно, бандитизмът отделно. Когато са съчетани страда народа. Каквото и да си говорим Борисов е свързан с криминала. Това е ясно и на слепия и на глухия. Неморално е такъв човек да управлява която и да е държава. Отделно просташкото му поведение предизвиква погнуса и отвращение. Има моменти с негови създават впечатление – да те е срам, че си българин. И за хората които го издигат в култ има две причини – или лапат от баницата яко или са на неговото развитие, а може и двете. Събуди се народе. Да бъдем дружни, да си помагаме защото сме сами. Да върнем уважението към лекарите и учителите, да имат те достоен статус в обществото. Да изгоним коцесионерите и богатсвата на страната да си останат за нас българите.

 28. Академик Марков е абсолютно прав и точен.

 29. ХАЙДЕ СТИГА СТЕ ПИСАЛИ !ЩОМ ВУТЕ СЕ ИЗКАЗА , КРАЙ НА ДЕБАТИТЕ И ПРИКАЗКИТЕ .НАЛИ ВЪЗХОДЪТ НА СТРАНАТА НИ ЗАПОЧНА СЛЕД ДЕВЕТИ ИМЕННО С ХОРА КАТО ВУТЕ ! И ЗАКОНОМЕРНО СТИГНАХМЕ ДО ВУТЕВЩИНАТА , ОТ КОЯТО ИЗЛИЗАНЕ НЯМА -ИЛИ АКО ИМА , ТО ЦЕЛИТЕ СМЕ В КАЛ И МРЪСОТИИ .СЪДБА……

 30. Какво казаВуте ,това каза и Нане.Академика от София каза същото.Казаха го и неговите студенти от големите градове.Казаха го и емигриралите от нашата страна.Защо само Георги Марков не го вижда ?Ако само един от десет вижда зеленото че е синьо ,то кажете тогава кой е далтониста.

  1. This story of your fights would be an interesting comic book.Too bad you won’t make it to Dallas. All I can say is thanks for saving me the cash I would spend going to see your ass. :)Take cascnww.ehadtowwrend.com

 31. Правилно. На Бойко му се даде толкова много време и доверие, НИЩО не направи за обикновения българин. Никой не му пречеше. Освен собствената му кратуна. Можеше да си прави магистралите, но нищо не му костваше и за българския народ да направи нещичко. Жалко за свестните хора в тая държава.

  1. Rédigé par: suite (JSB en zizik) | le 25 avril 2008 à 20:40| `parce que son vêtement n’est guère celui d’un petit garçon….maintenant si même en écrivant un truc aussi anodin (cathodin aussi, ça dépend des fois) on est soupçonné de racisme ou de maocusme…h&rsqic;est à se la mordre……

 32. vi8r;a&#a230gI�m impressed, I must say. Really rarely do I encounter a blog that�s both educative and entertaining, and let me tell you, you have hit the nail on the head. Your idea is outstanding; the issue is something that not enough people are speaking intellig…

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.