Албена остава Европейски курорт на спорта и през 2020 г.

Инвестират над половин милион лева в ремонти и строеж на нови бази

Над половин милион лева ще вложи "Албена" АД в ремонт на спортни съоръжения и изграждане на три тенис корта и професионално баскетболно игрище, съобщиха от ваканционното селище. Инвестициите бяха огласени, след като Албена бе избран за втора поредна година за Европейски курорт на спорта.

"Популяризирането на здравословния начин на живот, опазването на природата и подобряването на достъпната среда са сред мисиите ни като носител не титлата. Мотото ни е "Спортни по природа", посочиха от ръководството на комплекса. През следващата година той ще е домакин на повече от 100 спортни събития на регионално, национално и международно ниво.

За първи път ще се проведе Европейски турнир по плажни игри, ще има два любителски турнира на УЕФА – за младежи и за девойки до 16 г., две Балканиади по тенис на маса, Европейско първенство по шахмат на БДЖ, турнири по бридж с международно участие, спартакиади на работническите организации, ВиК и енергетиците, немски лагер по плажен волейбол и др.

След целогодишното училище по плуване, догодина ще бъде открито и училище по гмуркане за гостите на комплекса. Повече възможности ще предлага и конната база, откъдето ще се организират турове до близки дестинации. Посетителите на Албена ще могат да трупат опит и в академията по тенис и училището по футбол. "Основната ни цел като Европейски курорт на спорта е не просто да бъдем домакини на турнири, а и да мотивираме туристите да тренират, докато се наслаждават на ваканцията си", поясниха от комплекса.

Коментари

Задължително поле