Александров мощно тръгна на европейското по борба

Даниел Александров, носител на златния пояс „Никола Петров“, тръгна мощно на европейското по борба в Букурещ (Румъния). Асът на националите спечели първите си две срещи без да даде точка на съперниците си в категория до 77 кг на класическия стил. Първо срази литовеца Галкинас с 9:0, а после и швейцареца Кристен. А на четвъртфиналите измъкна 3:3 срещу арменеца с полски паспорт Едгар Бабикян. Така на полуфиналите по-късно Александров ще излезе срещу германеца Роланц Шварц.

При тежките до 130 кг Милослав Методиев пък продължава на репешажите за бронза, след като отстъпи на световния шампион Сергей Семенов (Русия) с 0:9.

По-късно Тайбе Юсеин излезе за титлата срещу италианката Кампаня в кат. до 62 кг. А Мими Христова (57) атакува бронза срещу азерката Колесник.

До момента България има 3 медала – злато на Биляна Дудова и сребро на Миглена Селишка и Евелина Николова.

„Много съм щастлив, защото категоично българската женска борба доказа, че е световна величина и школата ни е много добра -заяви министър Красен Кралев, който изгледа на живо срещите. - Смятам, че те ще ни донесат много поводи за радост и на олимпиадата. Най-важното е хармонията в този екип да не се нарушава.“

На снимкатат КОСТАДИН АНДОНОВ

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт