Алпинисти ще вадят тялото на Кристиян от пропастта край Триград

Алпинисти ще вадят тялото на 16-годишния Кристиян, който бе намерен днес мъртъв в района на Триград, съобщиха от ОД на МВР- Смолян.

Трупът е в недостъпна местност, до пропастта не може да се стигне пеша. Тялото на 16-годишния Кристиян е открито към 14 ч от неговия баща.

Момчето бе в неизвестност от 9 юли, когато изчезна, след като удари с автомобил четирима пешеходци край Триград. Кристиян вероятно се е самоубил, скачайки от скалата, предполага кметът на селото Цветан Славков, цитиран от БТА.

Екип разследващи полицаи извършват оглед на мястото, където е намерен трупът. След приключване на огледа алпинисти ще пристъпят към изваждане на тялото.

Според първоначални данни момчето е паднало или е скочило от около 120-метрова скала. Предстои да бъде извършена и аутопсия, уточняват от полицията.

Районът, в който е намерено тялото, не е обходен при издирването, тъй като е недостъпен, обясняват от кметството. От полицията информират, че трупът очевидно е в тази пропаст от дни, вероятно още от нощта на пътния инцидент.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България