Альоша Даков: СО трябва да се ангажира с изграждането на канализацията в Панчарево и Кокаляне

Столична община трябва да се ангажира с конкретни действия и ясни срокове за изграждане на канализация в селата Панчарево и Кокаляне. Това поиска общинският съветник от БСП Альоша Даков по време на сесията на Столичния общински съвет, съобщиха от партията.

През месец май общинските съветници от БСП подкрепиха протестиращите хора от двете села и поставиха пред кмета Фандъкова исканията им за спешен ремонт на пътната инфраструктира и бързо изграждане на канализация. Хората се оплакват и от ниско налягане и висока мътност на питейната вода. Даков попита кмета Фандъркова какви дейности и на каква стойност са предвидени през 2018 г. за поддръжка и ремонт на ул. „Самоковско шосе“ на територията на район „Панчерево“. Вторият въпрос бе свързан с това какви действия са предприети от Столична община за изграждане на канализация в селата Панчерево и Кокаляне.

От отговорите на Фандъкова става ясно, че от началото на годината се похарчени повече от 98 000 лева за кърпежи по ул. „Самоковско шосе“ в частта, която е в район „Панчарево“. Альоша Даков заяви, че явно е необходимо да се отделят допълнителни средства и да се упражнява по-добър контрол върху качеството на ремонтите, защото към момента резултатите са повече от трагични.

А от отговора на втория въпрос стана ясно, че Столична община има само добри намерия, без никаква яснота за конкретни сроковете и източници на финансиране за изграждане на ВиК инфраструктура в Кокаляне и Панчарево. Ето защо общинският съветник от БСП поиска в кратки срокове Столична община да изработи подробен график за всички процедури и действия, в който да бъдат посочени конкретни и обозрими срокове за решеване на проблемите с водоснабдяването и канализацията в Панчарево и Кокаляне. „Това е ангажимент, който сме поели пред хората и ще изискваме той да бъде изпълнен“, категоричен е Альоша Даков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България