Американска ядрена подводница се сблъска с неизвестен обект, 15 моряци са пострадали

15 американски моряци са леко пострадали, след като ядрена подводница удари неизвестен обект във водите край Южнокитайско море. В официално съобщение на военноморските сили на Съединените щати се посочва, че задвижването и управлението на подводницата "Кънектикът" не са засегнати.

Остава неясно какво е ударила, докато е под вода. Това може да са неподвижни обекти като подводна морска планина или обект, теглен от повърхностен кораб.

Двама анонимни източници от ВМС на САЩ са коментирали пред Асошиейтед прес, че не е ясно какво е ударила подводницата, но това не е било друга подводница.

Подводницата се насочва към американската военноморска база Гуам, където оценката на щетите по корпуса на подводницата може да помогне да се определи какво корабът е ударил под водата.

Инцидентът става в момент на нарастващо напрежение в силно оспорвания регион. През последните дни рекорден брой китайски изтребители и бомбардировачи участваха в учения в района на Тайван, навлизайки във въздушното пространство на острова.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка