Американското посолство сподели позиция на прокуратурата срещу изявление на Костадин Костадинов

Американското посолство сподели позиция на прокуратурата срещу изявление на лидера на партия "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Често е по-добре да игнорираме отвратителната и изпълнена с омраза реторика и да се съсредоточим върху по-благородни усилия за сближаване на хората. Понякога обаче ние, като общество, трябва да изразим мнението си открито. 
Както е казал философът Жан Жак Русо: „Обидите са аргументи, използвани от онези, които грешат“. Благодарим на българските граждани и на прокуратурата, че защитиха основното човешко достойнство и посочиха това, което е погрешно". Това написаха на официалната си страница във фейсбук от американското посолство, споделяйки позиция на прокуратурата срещу изявление на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов от парламентарната трибуна.

Припомняме, че по-рано тази седмица Костадинов нарече вицепрезидента на САЩ Камала Харис "Камила", при което последва напомняне от страна на председателя на НС Никола Минчев, че е изговорил грешно името ѝ. Костадинов отвърна: "Бъркам ги животинските имена понякога". 

https://www.facebook.com/USEmbassySofia/posts/365464308950216

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България