Ангелкова похвали концесионера на плаж „Вая“: Условията за почивка са много добри

Не бяха констатирани нарушения  при проверката на морски плаж „Вая“, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова след внезапната инспекция на ивицата в нейно присъствие.

Плажът е отдаден под наем по договор от януари 2016 г. В момента той предлага много добри условия за почивка. Няма заграждения, които препятстват достъпа до пясъка и морската вода. Осигурени са достатъчно спасители според изискванията за водноохранителните дейности, както и пунктове за медицинска помощ.

През последната седмица на юли тази година плаж „Вая“, Община Несебър, бе проверен съвместно от експерти на Министерството на туризма, „Морска администрация“ и Регионалната здравна инспекция в Бургас. Тогава също не бяха открити нарушения на договорните задължения.

„Това е пример за добра практика при стопанисването на морските плажове. Приветстваме усилията на бизнеса да осигури максимален комфорт на посетителите, както и да поддържа чистотата на ивицата. Така могат да бъдат привлечени повече туристи“, коментира министър Ангелкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България