Ангел Джамбазки: „Европа на отечествата“ е не просто политически лозунг, а исторически факт

Днес, 4 февруари, в Рим (Италия) се провежда конференция на високо равнище на тема „Националният консерватизъм. Бог, чест, отечество“. Евродепутатът Ангел Джамбазки е гост на тази конференция, като част от българската делегация на ВМРО в групата на Европейските консерватори и реформисти в Европейския парламент.

На форума се обсъждат редицата важни въпроси за бъдещето на Европа - теми като миграция, сигурност, както и защитата на традиционните европейски ценности. Събитието събра много национално ориентирани консервативни формации от цяла Европа. Основен акцент в програмата са речите на премиера на Унгария Виктор Орбан, на италианския сенатор Матео Салвини, както и на младата надежда на френската политика Марион Марешал.

В своята Фейсбук страница Джамбазки сподели, че събитието си поставя за цел да сближи позициите на различните политически семейства, изповядващи консервативните идеи. Групата на Европейските консерватори и реформисти беше представена и от съпредседателя й проф. Ришард Легутко, както и от евродепутата от Испания Хеман Терч.

Днешната конференция поставя началото на по-сериозното сътрудничество между европейските патриоти. Ясно показахме, че бъдещето на Европа принадлежи на суверенните й нации, а не на безличните бюрократи. „Европа на отечествата“ е не просто политически лозунг, а исторически факт, каза евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

Коментари

Задължително поле