Андрей Новаков: В транспортната комисия на ЕП ще има повече представители на Източна Европа

Повече представители на Източна Европа ще има в новата Комисия по транспорт в Европейския парламент. Това съобщи евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков по БНТ във връзка с очакванията пакетът "Мобилност" да бъде обсъждан от нея.

Андрей Новаков от ГЕРБ, Петър Витанов от БСП и евродепутат от ДПС ще бъдат българските членове на комисията.

Новаков съобщи, че България има стратегия как да отстои интересите на българските превозвачи за година и половина напред, но че тя не бива да се разкрива, за да не се попречи на реализацията й.

"Всичко, което може, се прави, включително неща, които никога не сме правили", увери Новаков.

БСП ще има свои представители и в комисиите по земеделие, енергетика, външни отношения, както и в подкомисията за отбраната, съобщи Витанов, който е ръководител на делегацията на българските социалисти и води преговорите за разпределение на местата.

Според него е възможно социалисти да има и в ръководството на парламентарните комисии на Европейския парламент, но въпросът ще бъде окончателно изяснен следващата седмица след избирането на ръководството на институцията.

Двамата изразиха надежда, че в новия мандат българските евродепутати ще работят в по-добра координация по теми от национален интерес, независимо, че са от различни партии.

Коментари

Задължително поле