Анкара предлага премахване на всички ограничения в търговията с Русия

Анкара предлага на Москва да се откаже от ограниченията в търговията с Турция и да задълбочи отношенията си с нея в търговската сфера, заяви днес в интервю за ТАСС турският външен министър Мевлют Чавушоглу.

Министърът каза, че Русия е основен търговски партньор на Турция не само в енергийната сфера, но и в инвестициите, туризма, селското стопанство.

"Трябва да се откажем от всички ограничения в търговията и да задълбочим отношенията в търговската сфера. Ние заедно работим усърдно за постигането на тази цел чрез реализация на важни проекти в областта на енергетиката и отбраната", каза Чавушоглу.

Турският министър каза също, че Анкара се надява да бъде възобновен безвизовият режим между Русия и Турция.

Отношенията между Турция и Русия рязко се влошиха, след като през ноември 2015 г. турските военновъздушни сили свалиха в Сирия руски бомбардировач. От началото на 2016 г. Русия въведе временна забрана или ограничение за внос на различни видове турски стоки и прекрати безвизовия режим за турски граждани. От април същата година Анкара въведе визов режим за руски граждани, пътуващи по служба, а по-късно режимът бе разширен и за други категории руски граждани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия