Калоян Паргов: Притеснява ме омразата в БСП

Ремонт ограничава движението в тунел „Траянови врата“ на „Тракия“ в посока Бургас

ОССЕ: Изборите в Беларус са опорочени

Откриха сифилис на 11-годишно момиченце

АПИ не е възлагала изпълнението на никакви дейности край река Вит, свързани с изграждането на участък от магистрала „Хемус“

Вицепремиерът Марияна Николова ще участва в международнен бизнес форум в Делхи

Велико Търново с богат културен календар и изненади за децата за Коледа

САЩ ще наложи санкции на Египет, ако купи руски изтребители

Хванаха двама извършители на грабежи в столицата

„Ферари“ вика на съд Фетел и Льоклер

Влак прегази легнал на релсите мъж край гара „Костенец“

10 души са арестувани при акция срещу наркоразпространението в София

Корнелия Нинова препуска на кон през планината

Турски превозвач купува 10 самолета „Боинг“ 737 MAX за 1,2 млрд. долара

Ево Моралес се опасява от гражданска война в Боливия

Анкара ръси ДОСТ-ове из Европа

На 12 март по покана от фондацията „Дианет вакъф“главният мюфтия Мустафа Хаджи е завел районните мюфтии в Истанбул на инструктаж от турския президент Ердоган, съобщи „Труд“. Тази фондация е пряко свързана с дирекцията по религиозните разпоредби Дианет, която е основен инструмент за проникване в чужди държави сред турските малцинства и въобще сред мюсюлманското население в тях.

У нас Главното мюфтийство е на издръжка на Дианета от 2010 г., месечните постъпления от Турция са по 2 млн. лв., на всеки имам давали по 600 евро заплата. Естествено, не за черните им очи и бели бради, а за да работят в интерес на Анкара сред мюсюлманите в България. Което те и правят постоянно, а сега предизборно в полза на открито проанкарската етнорелигиозна партия ДОСТ работят на пълна пара. Подпомагайки на наша територия акциите със същата цел с автобуси и пропаганда сред изселниците в самата Турция.

С различни нюанси според конкретиката в отделните страни с мюсюлманско население в Евросъюза турският Дианет провежда по различни данни от 2012-2014 г. Някои страни, където мюсюлманите са значителен процент от населението, вече се стреснаха не на шега. Сериозните им опасения рязко се засилиха след нарастването на мигрантския поток и последствията от самоубийствената мултикултурщина и зловредна „интеграция“. Особено широко тамошните политици отвориха очи след крайно агресивните изявления напоследък от страна на управници в Анкара и лично от президента Ердоган.

Дори в натъпканата с американски и британски бази Германия политиците се изокаха гръмогласно, видни членове на Християндемократическия съюз на канцлера Ангела Меркел настояха правителството да забрани влизането в страната на турски политици. Очевидно силно са се докачили след обидните обвинения с изрази като „нацизъм“ и „фашизъм“, със заплахи с „османски шут” на европейците и за пускане на вълни от бежанци.

Председателят на Външната комисия в Бундестага Норберт Рьотен заплаши Турция с прекратяване на преговорите за присъединяване към ЕС, ако страната премине към президентска система на управление. И предупреди турците, на които скоро предстои да отидат на референдум за промяна на конституцията, че тази реформа на Ердоган всъщност е „легализиран държавен преврат“, на който ще гласуват за бъдещите отношения между Турция и ЕС.

Берлин отмени два митинга, свързани с агитация за предстоящия референдум с участието на турски министри. Изтече информация за разследване на дейността на Дианета на територията на ФРГ. Турският вицепремиер Куртулмуш дочу „маршовите стъпки на фашизма и нацизма“ и предупреди Европа, че рискува да падне в „капана на фашизма“.

Във Франция по повод предстоящите избори също се водят разгорещени дискусии за плодовете на либералната лъжедемокрация, за резултатите от политкоректното мачкане на французите в полза на обгнаглелите мигранти, за подмяната на християнските традиции и добродетели с Ония ценности, разрушаващи европейската същност. Напълно провалилите се в очите на избирателите при президентстването на Оланд либералстващи социалисти отчаяно опитват с компромати срещу десните и националистите да се поизмъкнат от тресавището на общественото презрение. Но на изборите ги чака само тежък или ужасен провал.

Изборите в Холандия приключиха и след тях предстоящата електорална картина за Франция, Германия и повечето западни държави от ЕС се проясни. Същите, които четвърт век наобикалят или отдалеч мониторят България за наличието на ксенофобия спрямо горките мюсюлмани у нас, за нивото на одобрение от българите на националистическите идеи и структури, за възприемането на вносните Ония ценности, предполагащи диктатура на малцинствата и бранещите ги НПО-та. Като си затваряха очите не само за попълзновенията на османистите в Анкара не само у нас, но и в техните страни.

В Ниската земя, макар и с по-малко отпреди места в парламента, победи десният кандидат Рюте, и то след като взе на въоръжение повечето лозунги на националистите, сочейки ги същевременно като „неправилни“, а себе си за „правилен“ десен. Срещу крайнодясната антиемигрантска и антиислямска Партия на независимостта на Герт Вилдерс месеци наред се водеше много агресивна пропаганда от страна на цялото либерално войнство в страната, в Брюксел и наоколо.

Големият губещ на изборите очаквано се оказа социалдемократическата „Партията на труда“ с историческия си срив от 38 места на предишния до 9 в новия парламент. За ужас на трезвомислещите граждани обаче в него влязоха трима кандидати от откровено религиозната партия на мюсюлманите, която се отцепи от социалдемократите. Denk на холандски значи „мисля“, на турски многозначително – „равенство“, тъй като се цели в гласовете на мюсюлманското малцинство, наброяващо около 800 хиляди.

Ето първия трагичен за Западна Европа, но и за целия ЕС резултат от проникването на османисткия елит в Турция в политическите структури на отделните страни. Двамата турци и мароканецът от една съвсем скоро създадена партия в холандския парламент са пример за подражание за политиците с емигрантски и мюсюлмански произход в други страни. Този факт е и важно предупреждение за Запада, за цяла Европа.

Касае се за стратегия на ислямиста Ердоган и обкръжението му. Дианетът е само един, макар и много важен изпълнител на тяхната воля. Откъдето DENK, оттам и ДОСТ, също създадена през 2016 г. Затова и разликите между тях са главно в контекста на спецификите в Холандия и България, но не и по същество. Там мюсюлманската партия се рои от социалдемократите, тук се пръкна в социално-либералния период на социалистите след знаковите прегръдки и целувки на Сергей Станишев с Лютви Мстан.

Ако днес опонентите на БСП не градят предизборната си борба с нея на тази основа и с тази знакова картинка, значи не искат да спечелят. В Германия е подобна картината. Досега за социалдемократите гласуват на избори над 40% от произхождащите от емигрантски семейства, а сред тези от турски произход – над 70%. Нямат т.нар. леви пролетариат, заложиха на чуждия компонент! Ето и едно от обясненията за победите на Меркел – под 30% от етническите германци гласуват за социалдемократите.

DENK заявява, че не е уместно да се говори за интеграция на емигрантите в обществото, било расистко, а за „приемане“. Дори настояват за лустриране от държавна служба на всички, които употребяват термина „емигрант“! Настояват още да се изучават в училищата турски и арабски език, да се преподават и посочени от имами предмети, както и училища за имами. При това държавата да не се бърка в тези процеси, а само да ги финансира.

Част от тези искания вече ги чуваме от ДОСТ-овците, повечето ще озвучат много скоро, ако влязат в българското Народно събрание. Генезисът и финансирането преопределят сходните линии на поведение. ДПС се появи в български условия сред български граждани, а не сред пришълци. Във времето се разви в спецификата на нашия политически живот, разликите с политинженерните проекти на ислямистка Анкара са много големи, несъответствието доведе но създаване на ДОСТ.

В Холандия директно наричат DENK „партията на Ердоган“, същото определение напълно пасва на ДОСТ. Знаменателна фраза споделя понякога турският президент: „Демокрацията е влак, от който слизаш, след като пристигнеш на желаната гара“. Колкото се повозил досега, вече слезе.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (16)

 1. Не разбирам.. Все пак нямаме ли демокрация.. Какво лошо в това да има най различни партии..

 2. В Бг може да работят само български парти в руслото на българската политика и според българските национални интереси. Но ти това много добро го разбираш, Хасане, както и онова, че ДОСТ е турска партия, ердоганска, при това основана върху етно-религиозен модел. Ами зорлем на будала се правиш…

 3. Родил съм се Тука дал съм труд като всеки имам право да живея както другите да имам представители партия но не мога да простя на ония които разединиха и забогатяха за сметка на бедния сега разпалват огъня на национализъм Питам ви какво спечелиха Босна Косово и примери много. За това ония патриоти ги описал Хр.Смирненски недейте да мислите палите огън който ще ви изгори много вода изтече хората не са от преди 1990 г

  1. да, не са кат преди 1990та… станаха идиоти.

 4. ДПС и ДОСТ с партии, вредни не само за националната сигурност но и за самие турки етнос. Дъуржа да отбележа че съм етнически турчин, но това не значи че синпатизирам на една от двете партии. Връзката/зависимостта от РТурция следва да се прекрати. И ДПС не са китка, просто изпуснаха финансовия влак на Ердоган и се направиха на патриоти, нали не сте забравили кой цоцкаше от тази бозка (а може и друг орган) преди Местан?

  1. споко. дпс са на цицата на евролибералите (от същата партия от която са холандския премиер и белгийския психопат ферхофстад), така че не ги мисли.

 5. илиев,
  постви каруцата пред коня. ердоган ги обвини във фашизъм, след като германците отказаха да дадат трибуна на неговите, а оставиха гюленистите необезпокоявани.
  инак никой не им е крив на говедата в западна европа, че спонсорират дюанета (а както може да се окаже и сивите вълци) в името на интеграцията.

 6. Всичко това бе предизвестено отдавна и сто пъти повторено от Волен Сидеров. Като че ли откриваме велосипеда отново. Любовното танго което танцуваха и БСП и ГЕРБ с миризливите фесове бе началото.
  Комунягите създадоха ДПС. Грях та няма до къде.
  Правителството и съдиите на Борисов регистрираха втората антиконституционна партия начело със сополивия Местан.
  Бойко, да ни е арно армагана дето ни го подари. Популист мръсен. И ще правиш коалиция с патриотите. Ти луд ли си или нас ни правиш на луди бе.

  1. що бе, не е луд който изяжда два зелника….

 7. И какво, висичко се връща отново.
  Представете си ГЕРБ и реформатори (Кунева, Лукарскии други пълзящи насекоми).
  Да ни е честит вечния, умния, честния, красивия, богободобния, пипания по главата от три различни папи, патриот и син на българския народ Бойко Борисв.
  Урааааааа, дами и господа от Чепърляне, Подгумер и Бусманци.

 8. Ne samo Turcia, Sauditska Arabia gradi djamii iz Evropa i USA > ot 50 godini, a hristianite sa sistematicno progonvani ot Blizkia Iztok, s izkliuchenie na Izrael . Ednoposochen multikulturalizm, a sled 50 godini poznaite shto shte ostane za decata i vnutcite ni. Da ne se zalagvame so sindroma na Hazekia, che ni chaka ne robstvo , a iztreblenie.

 9. Bravo na „sasasa“ , istinski bugarin.! A za DPS I DOST edin arabski TYKE ot bate SBAY.

 10. То има българи които се правят на руснаци,има и такива които се правят на германци и американци.. Какво лошо в това турчина да се прави на турчин.. А и между другото турците не са само мюсюлмани -има и комунисти,атеисти,християни.. Така че всичко е относително

 11. Хасане, тук не пишат лоши неща обобщено за турците, става дума за Ердоган бей, когото много турци не харесват още повече и от нас, защото води Турция назад към халифата при падишаха, а не напред. Познавам много т,урци, повечето са нормални и качествени хора, някои направо са по-съвременни и от западните претенциозни келеши. И за ДОСТ, ердогановата партия се казва, вредна е за България, защото е ислямистка и сепаратистка по същество.И ДПС хич не ми харесва, но все пак е възникнала почти без намеса от Анкара. Мястото за политическа изява на мюсюлманите в България е в българските партии, колкото и да гъмжи в тях с продажници и предатели.

 12. ДОСТ не е създаден при социалистите, а при Борисов, който, като пръв приятел на Ердоган, с когото се наричали „мой брат” беше негов пощенски гълъб в ЕС и лично настояваше 80 млн. турски граждани да пътуват без визи в Европа и да се приемат всички искания на Турция. Тези дни Борисов настоява да се смекчи тонът към Турция, сакън, да не ядосаме Ердоган. Борисов, заедно с турския и американския (Уорлик) посланици оказаха натиск върху българския Съд за незаконното избиране на главния мюфтия Мустафа Алиш, чиито имоти са в Турция и, който е проводник на турски интереси и на нетрадиционен ислям в България. Преди дни, Недим Генджев заяви по БТВ, че Николай Младенов, като министър на Борисов-1, му се обадил и му казал „Махай се от Мюфтийството, защото Ердоган не те иска”. Герб обслужваше в двата мандата интересите на Турция, а не българските. Същият Н. Младенов и правителството на Герб събираха в Правец т.н. сирийска опозиция и й оказваха всякаква помощ, а се оказа, че това са джихадисти и бойци на Ал Кайда и Идил.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.