Антилуков марш в София проведоха гърци, испанци, германци и българи (СНИМКИ)

Снимки Цветан Томчев

Стотина младежи, повечето от които говорещи гръцки, нашенски активисти преминаха в протестно шествие от НДК до Столична община. Младежите скандираха няколко лозунга от текстове, раздадени на листчета:
„Фашисти, расисти, неонацисти – кукли на конци в ръце на популисти“, „Без граници, без нации, без депортации“, „До мъртвите си идоли гордо застанете, при Хитлер и Луков в гроба са върнете!“, на испански „Alerta, alerta, antifascista!“ (Внимание, внимание, антифашисти!) и на италиански: „Siamo tutti antifascisti!“ („Всички сме антифашисти!). Сред плакатите на протестиращите имаше и такъв в защита на австралиеца Джок Полфрийман, който излежава двадесетгодишна присъда у нас за убийство.

Организаторите на протеста се представяха като спонтанно събрана група във фейсбук от противници на провеждането на Луков марш. От печатните материали, които се раздаваха сред протестиращите, имамаше инициали на неправителствената антифашиска организация Антифа. Организаторите разпространяваха диплянка с интервюта на проф.Искра Баева, юристката Ирина Алексова и Анжел Вагенщайн.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. педерастчета с промити от соросоидите мозъци!

    Такива причиняват най-много вреди. Алкохол, секс, дрога и кретенчетата са готови да излязат в защита на всякаква абсурдна кауза. Тези галфони едва ли са чували нещо за Луков или който и да било от българската история, нито пък някой ги интересува. Важното е да се шуми и протестира. Западни боклуци!

  2. И всичките облечени в Черно и с маскии….много съмнителни…

  3. та кой казвате организирал тоя марш – организация или определен човек ?! дайте по задълбочена и пълна информация де !!!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.