Антилуков марш в София проведоха гърци, испанци, германци и българи (СНИМКИ)

Стотина младежи, повечето от които говорещи гръцки, нашенски активисти преминаха в протестно шествие от НДК до Столична община. Младежите скандираха няколко лозунга от текстове, раздадени на листчета:

"Фашисти, расисти, неонацисти - кукли на конци в ръце на популисти", "Без граници, без нации, без депортации", "До мъртвите си идоли гордо застанете, при Хитлер и Луков в гроба са върнете!", на испански "Alerta, alerta, antifascista!" (Внимание, внимание, антифашисти!) и на италиански: "Siamo tutti antifascisti!" ("Всички сме антифашисти!). Сред плакатите на протестиращите имаше и такъв в защита на австралиеца Джок Полфрийман, който излежава двадесетгодишна присъда у нас за убийство.

Организаторите на протеста се представяха като спонтанно събрана група във фейсбук от противници на провеждането на Луков марш. От печатните материали, които се раздаваха сред протестиращите, имамаше инициали на неправителствената антифашиска организация Антифа. Организаторите разпространяваха диплянка с интервюта на проф.Искра Баева, юристката Ирина Алексова и Анжел Вагенщайн.

Коментари

Задължително поле