Антиутопията продължава и през 2021-а

Image by Gerd Altmann from Pixabay

Предстои отчаян опит налудното да победи завинаги чрез формиране на мнозинство от агресивна сбирщина от малцинства

САЩ станаха страна на победилите абсурди, полето на правото прилича на минно поле

Финансовият капитал и демократите прецакаха Тръмп. С решаващото съдействие на медии и мрежи, чрез небивали в историята на САЩ избирателни измами, цензура и манипулации. Каквато я имаше, фасадната демокрация се сгромоляса пред очите на целия свят. Заедно с нея и претенциите за законност и свобода на словото. Остана да се премете идеологическият боклук и да се поеме по илюзорния път към силово установяване на световна неолиберална диктатура.

Изчерпани са ресурсите за прилагане на „мека сила“. САЩ стават отчаян и много зъл противник, вече не се харесват дори на повечето американци. Пълна липса на гъвкавост за приспособяване към нови условия, склерозирали елити, обезумели от троцкистка полуда активисти. Ослепели от хищническа страст за свърхпечалби банкери и корпорации. Джо Байдън на тях съответства – объркан, с видими проблеми в мозъчното кръвоснабдяване, насочен да плаши и наказва.

Демократите още в началото на 2020 година заплашваха с употреба на крайни средства при избиране на Тръмп. Отидоха на много остри варианти за политическо насилие, включително към бунтове в редица градове, окупации, уличен терор, неподчинение на властите. Много голям процент от американците, включително и сред гласувалите за Байдън, считат изборите за фалшифицирани.

Здравото ядро в Америка се убеди, че демокрацията в страната не е средство за прилагане на власт, а метод за налагане на тясногрупови интереси. В доскорошния си вид се е пречупила под тежестта на огромните капитали на незначителен процент техни притежатели. Силно обезпокоени от вероятен решителен отпор, за да го задушат, са готови на всякакви престъпления. За целта готвят Great Reset - „Голямото рестартиране“ -, чрез което да въведат света в „новата реалност“.

В описан от прозорливи писатели антиутопичен свят, чиито очертания вече се виждат. В „Ние“ през 1920 г. Евгений Замятин пише за свиреп тоталитарен контрол през 32 век в общество, управлявано от безалтернативно „избран“ Благодетел. Имената щели да се изписват с букви и цифри. Наскоро Илон Мъск обяви, че иска да кръсти детето си X?A-12...

През 1932 г. в „Прекрасният нов свят“ Олдъс Хъксли предсказва, че през 26 век всички ще бъдат щастливи чрез хипнопедия, евгеника и изкуствено възпроизводство. Като заплатят за пълното си безгрижие със загубата на разнообразието в културата и изкуствата, на силните чувства и топлите семейни връзки. В САЩ и някои страни в ЕС тази цена вече се плаща, щастието нещо се бави.

През 1948 г. в „1984“ Джордж Оруел прави прогнози, повечето от които вече са факти. „Във времената на повсеместна лъжа да казваш истината - това е екстремизъм“. Днес цензурата шества. Учени, журналисти и просто честни американци са оплювани, уволнявани и преследвани за отказ да целуват обувки на нарушители на закона.

„Който контролира миналото, контролира бъдещето; който контролира настоящето, контролира миналото“. Ето, събарят се и поругават исторически паметници, драстично са променени видът и съдържанието на герои от приказки, фалшифицира се дори най-близката история на света.

Барак Обама започна като нобелист за мир и завърши двата си мандата като единственият президент, по чието време САЩ непрекъснато са били в състояние на война. Ако се съди по обкръжението на Байдън и първите назначени лица в екипа му, предстои същото. Тръмп не води нито една война, но го сатанизират.

Времето е безмилостен фактор, когато го пренебрегват чрез имитация на реформи, фатално препятства осъществяването на неизбежните промени. Това смятат да правят елитите зад политическата класа във Вашингтон след влизането на Байдън в Белия дом. Вярват, че пандемията може да бъде Прозореца на възможностите на Овертон и немислимо доскоро за общественото съзнание поведение да стане приемливо и нормативно закрепено.

Много цели постигнаха с тази технология в условията на огромен информационен контрол, чрез холивудската машина за сънища наяве и подривните гнезда на Сорос. Крайно неприемливи само допреди 30-40 години заблуди, днес там са приети и дори узаконени. Дори противни на човешката природа „ценности“ с очевидно противодържавен, разлагащ обществото характер. Предстои отчаян опит налудното да победи завинаги чрез формиране на мнозинство от агресивна сбирщина от малцинства.

Но условията вече са съвсем различни. Холивуд излинява, контролът видимо отслабва, съпротивата се засилва. Неолибералите с ужас проумяват, че предстои да загубят не само пари и капитали, но и институциите под свой контрол, осигуряващи престиж и огромна власт. Натиквани в ъгъла хищници с оголени зъби внушават решителност, че ще се бият до смърт.

Тръмп беше симптом, Байдън с видими симптоми за нарушено мозъчно кръвообръщение е самата болест на западния глобален проект. Насочен да унищожава не само семейството, нацията, демократичния оптимистичен дух в предишната Америка, но и човещината. Държавата се превърна в страна на победилите абсурди, полето на правото прилича на минно поле.

Днешната война е без фронтове, преди всичко информационна, кибернетична и когнитивна, за умовете на хората. В доларовата система политиците не са елит, а временни мениджъри. Предстои им повсеместна и скорошна смяна, също и в ЕС. За да се монтират още по-нефелни, но по-нахъсани да вредят на страните и народите си управници. Лишени от разумяването, че общочовешкото се постига само чрез опора в националното.

Русия и Китай са вражески, защото САЩ не могат без враг. Шампионът по карате се страхува само от шампиона по стрелба. Болестно са пристрастени към ролята на полицай, прокурор и съдия в едно. Все по-трудно е да изобразяват други страни с по-лош образ от своя. На страните от НАТО предстои по-енергично да ръмжат срещу Русия, да гонят китайците, да не допуснат национализъм. Но става все по-скъпо и опасно.

В ЕС пак искат да правят свърхчовек с нова идентичност. Насила да откажат европейците от тях си до почти пълна липса на воля за живот. Без обща идеология и водачи, без градивни лични цели дори. „Западът, някога земя на смели завоеватели и авантюристи, изглежда се превръща в страхливо малко нещо, забравило за великото си минало“, пише във „Фигаро“ Ерик Земур.

Ваксинацията е отличен тест за доверието спрямо управляващите. Касае се за еднозначно необходимо и исторически доказано полезно мероприятие. Ако бъде посрещнато с масово недоверие или с откази сред около половината население, перспективите в информационната и за умовете на хората войни са слаби. Значи хората не желаят да се подчиняват, а властите не разполагат с нужните за диктатура инструменти и кадри.

Остава кибернетичната форма. С цифровизацията в различните области на живота, на която в САЩ вече се набляга яко. Разбрали са, че и американците в мнозинството си ще се съпротивляват. Ще усилят докрай денационализацията в културата и дехуманизацията в образованието. В условия на продължаващи карантинни мерки и прочие забрани.

Това чака и Европа - „новата реалност“ се задава като поредната ненормалност. Кошмарният сън не свършва с 2020-а, шантавото едва започва!

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Анализи