Антоний Гълъбов: България се намира в политическа криза

България се намира в политическа криза и се случва безпрецедентна ситуация на неспособност това Народно събрание да излъчи второ правителство. Това каза политологът доц. Антоний Гълъбов пред „Фокус“.

„Няма съмнение, че се намираме в криза. Същественият въпрос е, че нейната спирала става все по-стръмна през последните няколко часа. Посоката е ясна – назад и встрани, защото до встъпването на длъжност на новоизбрания президент имаме все още актуалната политическа ситуация, разпределението на сили изглежда непроменено съществено. Възможно е да имаме ситуативен ефект на по-силна подкрепа за БСП, но това във никакъв случай не означава готовност за съставяне на правителство и управление на страната. Ако ГЕРБ преодолее шока от първата си загуба за 10 години и успее да постигне по-добър електорален резултат, в следващото Народно събрание няма да има по-стабилна политическа конструкция от сегашното”, коментира още политологът.

Доц. Антоний Гълъбов каза още, че подкрепата за ген. Радев не е преносима спрямо подкрепа за БСП на следващите избори. Според него големият проблем е в липсващото дясно политическо пространство.

Коментари

Задължително поле