Антон Кутев: Какво налага 17-годишен младеж да бъде бит от 5 полицаи?

Моля за съдействие да зададем въпросите- какво e наложило 17-годишен младеж да бъде бит в Сандански от повече от 5 полицаи. С тези думи се обърна зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Антон Кутев към медиите в парламента, съобщиха от партията.

Той обясни, че е получен сигнал от Конфедерация за защита правата на децата- в петък вечерта, в Сандански, няколко 17 и 13-годишни младежи влизат в конфликт с друг човек, който е с кола. Оказва, че този човек е цивилен полицай, който не е на работа.

„След около 5 минути пристигат 3 полицейски коли и пребиват доста здраво едно от децата. Детето, със сигурност, се е държало предизвикателно, но със сигурност не е налитало на бой. Има показания от другите 3 деца”, заяви зам.-председателят на ПГ на левицата.

Той бе категоричен, че каквото и да е направило това дете, то може да бъде арестувано, съдено и да бъдат приложени всички законови мерки срещу него.

„Съдебномедицинската експертиза обаче говори за над 20 рани. По разказите на другите деца, това дете е било бито веднъж пред тях, показали са и клипчета на част от случилото се, а след това този 17-годишен младеж е бил бит и в самото районно управление. Експертизата гласи: „Цялата челна област, както и лявата челно слепоочна област са осеяни с множество петнисти и ивичести охлузвания, покрити с корички на нивото на околния епидермис”, обясни той. По думите му става въпрос за над 20 рани по цялото тяло.

„Какво налага тази форма на арест? Моля да зададете въпросите: има ли превишаване на правата на полицаите, какво е наложило това момче да бъде бито по този начин, отговаря ли това на правилата за работа на полицаите и какви мерки ще бъдат взети към районното полицейско управление в Сандански и към съответните полицаи?”, заключи Кутев.

Коментари

Задължително поле