Апаши, маскирани като търговци на животни, шетат пред пролетта

Снимка: Архив

С настъпването на пролетта и задаващите се празници нараства опасността от набези на крадци, които се представят за търговци на животни, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. Апашите, които посещават къщи и ферми, под предлог че изкупуват животни, предварително оглеждат стопанствата, които след ден или два обират, предупредиха полицаите.

За да не пострадат при кражби или измами от мними купувачи, земеделците трябва да укрепят и осветят стопанските си постройки. Добре е също да записват името на купувача, марката и номера на автомобила, с който се придвижва, особено, ако сделката се провали или отложи, препоръчват пазителите на реда.

„Не оставяйте непознати лица сами в имота под никакъв предлог. Молбата да ги придружите до тоалетна, да им донесете чаша вода, да им развалите пари, да им покажете животните са най-често използваните от крадците способи, за да отклонят вниманието и да останат сами в помещението, в което държите парите си! Не пазете големи суми пари в дома си, особено в гардероб, под дюшека или стопански помещения!”, съветват от МВР и призовават: „ Ако сте жертва или свидетел на престъпление или нарушение на обществения ред, обадете се незабавно на тел. 112!”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България