АПИ ще ремонтива 4 км от пътя Драгичево – пътен възел „Даскалово“

Снимка: Пиринско дело

4 километра от главния път между Горно Драгичево и пътен възел „Даскалово“ предстои да бъдат ремонтирани. Това са съобщили от Агенция „Пътна инфраструктура“ пред БГНЕС. В момента се изготвя технологичен проект. Участъкът е част от международния път за ГКПП "Кулата".

Инициативни комитети от селата Драгичево и Мала Кория днес са на среща днес в пътната агенция заради организацията на движението по пътя през Владая.

Предстои ремонт на пътната настилка, подобряване на отводняването, ландшафтно оформление, ремонт на повредени пътни знаци и ограничителни системи, полагане на нова хоризонтална маркировка и др. Проектът ще бъде изпълнен при осигуряване на необходимия финансов ресурс.

Според АПИ хоризонталната пътна маркировка в участъка е в добро състояние и през август предстои да бъде обновена като част от подготовката на пътната мрежа за предстоящия есенно-зимен сезон.

В нормативната уредба обаче няма изрично изискване за осветяване на участъци републиканската мрежа извън населените места, какъвто е и път I-1. Отсечката от кръстовището при Драгичево до пътен възел „Даскалово“ е в урбанизирана територия и осветеността му е ангажимент на съответната община, поясняват от АПИ.

Коментари

Задължително поле